Kdo je to?
Kdo je to Premiér? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Premiér? Lidé, politika

Premiér

Jaký je význam slova Premiér? Co to znamená?

Premiér neboli předseda vlády je v zemích s parlamentním systémem nejvýše postaveným představitelem výkonné moci. Jedná se o nejvyšší exekutivní funkci. Rozsah pravomocí premiéra se v jednotlivých zemích odlišuje. Pokud jde o takzvaný premiérský parlamentarismus, pak převažuje moc vlády nad mocí parlamentu. Premiér má na starosti vedení vlády, která řídí práci ministrů. Pokud je vláda sestavena jako koalice dvou či více nejsilnějších stran podle počtu získaných mandátů na základě volebních výsledků, bývá premiérem předseda vítězné strany. V angličtině je premiér označován zkratkou PM (Prime Minister), v německy mluvících zemích, tedy v Německu a v Rakousku, se používá označení kancléř. Zástupcem premiéra je místopředseda vlády neboli vicepremiér.



Kdo je to Premiér? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Premiér? Lidé, politika

Líbí se vám definice kdo je to Premiér? Pak se podělte s vašimi přáteli na Twitteru, Redditu, Facebooku nebo jinde.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si na význam slova DNS? Víte co je Ppm? Víte co je Jádrová omítka? Vzpomněli byste si co označuje výraz Adekvátní?

Klíčová slova: lexikon, vysvětlení, wiki, Premiér, přesný význam, pojem, termín, politika, význam slova, význam pojmu, přesný výraz, Premiér, formulace, heslo, definice, přesný výraz

Pojem Premiér je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Další zdroje informací

Hledat pojem Premiér ve Wikipedii

Vyhledat výraz Premiér ve fulltextu Seznam.cz

Hledat videa s názvem Premiér na Youtube

Najít výraz Premiér ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledejte bez špehování slovo Premiér ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Premiér například ve videích na Youtube, v nabídce zboží na Heureka.cz, v evropském vyhledávači Qwant, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Premiér

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Premiér? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Premiér? Definice pojmu Premiér je v kategorii Politika

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Nemůžeme ručit za přesnost, správnost a aktuálnost informací. Veškeré zde uvedené informace jsou bez záruky. Berte v potaz, že uvedené texty nejsou pravidelně aktualizovány. Pokuste se též vyhledat informace pojem, výraz,termín, heslo například v projektu Wikipedie, kde můžete najít nejspíš delší text. Ke každému slovo může existovat víc definic v různých oborech lidské činnosti. Zkuste hledat odborný výraz Premiér i v jiné sekci než je kategorie politika.

Znáte pojmy jako NFC, Ubuntu nebo Firmware?