Kdo je to?
Kdo byl Emerich Rath? Životopis Emerich Rath, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Emerich Rath

Kdo byl Emerich Rath? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Emerich Rath byl český sportovec a dobrodruh.
Po rodičích měl německý původ, sám se však cítil jako Čech.
Emerich Rath byl všestranným sportovcem, který na vrcholové úrovni vykonával hned několik sportů. Účastnil se například vrcholných sportovních akcí v ledním hokeji či ve fotbale. Řadu úspěchů posbíral v chůzi a běhu - mimo jiné běhal i maratony. Byl průkopníkem v řadě dalších sportů - například horolezectví nebo závodním bobování.
V povědomí většiny lidí zůstává jako skvělý lyžař a běžec na lyžích. Je tomu tak především proto, že se Rath stal součástí příběhu Hanče a Vrbaty, kteří umrzli během krkonošského padesátikilometrového závodu. Emerich Rath ze závodu raději odstoupil - když se však Hanč s Vrbatou ztratili, připojil se k záchranné akci. Avšak ani on nedokázal svým kolegům pomoct.
Příběh Emericha Ratha a dalších českých průkopníků v běhu na lyžích byl několikrát zpracován - například v knize Synové hor a stejnojmenném filmu, případně ve snímku Poslední závod.



Kdo byl Emerich Rath? Životopis Emerich Rath, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Emerich Rath

Národnost: česká
Datum narození: 5. listopadu 1883
Místo narození: Praha
Datum úmrtí: 21. prosince 1962

Tento text (Emerich Rath) můžete samozřejmě sdílet s bližními na sociálních sítích, jako jsou Facebook, Pinterest, síť X (dříve Twitter), Reddit apod.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Rozumíte pojmu Průliv? Rozumíte pojmu Placebo? Znáte definici termínu Mykóza? Znáte pojem Sousloví?

Klíčová slova: popis, životopis, sport, informace, kdy se narodil Emerich Rath?, kdo je Emerich Rath?, narození, osobnosti, sport, kde se narodil Emerich Rath?, místo narození, Kdy zemřel Emerich Rath, nežijící, wikipedie, zajímavosti, datum úmrtí

Pojem Emerich Rath je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Jiné zdroje informací o výrazu Emerich Rath

Hledat výraz Emerich Rath ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít frázi Emerich Rath ve Wikipedii

Najít výraz Emerich Rath na Google obrázcích

Hledat frázi Emerich Rath ve Wikislovníku

Zkusit najít heslo Emerich Rath ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Emerich Rath například ve ruském vyhledávači Yandex, v Google překladači, ve fulltextu Google.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Tipy na další významy slov, osobnosti, pojmy a termíny

Životopis, kdo je Emerich Rath? Stručná biografie

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo byl Emerich Rath? Kdy se narodil Emerich Rath? Kde se narodil Emerich Rath? Kdy zemřel Emerich Rath? Emerich Rath se nachází v sekci Sport

Kategorie sport, jezdkyně formule, emerich Rath, ilustrační obrázek

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Neručíme za eventuální chyby v textech. Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Zkuste najít informace osobnost, osobu, člověka Emerich Rath dejme tomu třeba na české Wikipedii, kde naleznete podrobný text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Emerich Rath i v jiné kategorii než je sport.