Kdo je to?
Kdo je to Autokrat? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Autokrat? Lidé, politika

Autokrat

Co znamená a jaký je význam slova Autokrat?

Autokracie je forma vlády, ve které je moc v zemi podřízena jednomu člověku nebo velmi úzké skupině lidí. Autokrat je tedy člověk, který stojí v čele takové vlády.
Autokrat ovládá veškeré nebo většinu procesů, které se v zemi dějí - ať už jde o moc zákonodárnou, soudní nebo výkonnou, a vládne převážně pomocí nedemokratických principů. V teoretické rovině nemusí autokracie nutně vést k totalitnímu zřízení, v praxi je však velmi často jejím předstupněm.
Výraz pochází z řečtiny a znamená samovláda.



Kdo je to Autokrat? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Autokrat? Lidé, politika

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Autokrat s vašimi známými a kamarády na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Vzpomenete si na definici slova Praktická škola? Vzpomněli byste si na význam slova Varšavská smlouva? Vzpomněli byste si co znamená slovo Omeprazol? Znáte definici termínu Centrismus?

Klíčová slova: slovo, význam, význam slova, co znamená, etymologie, politika, informace, definice, popis, vysvětlení, odborný výraz, Autokrat, heslo, přesný výraz, význam pojmu, přesný význam

Pojem Autokrat je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Hledejte pojem Autokrat v následujících vyhledávačích

Hledat videa s názvem Autokrat na Youtube

Hledat heslo Autokrat ve vyhledávači Qwant

Vyhledat výraz Autokrat v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat frázi Autokrat ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít slovo Autokrat ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Autokrat například ve vyhledávači Seznam.cz, v Google překladači, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve fulltextu Google.cz nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Vysvětlení významu slova Autokrat, definice, vysvětlení pojmu

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Autokrat? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Autokrat? Definice pojmu Autokrat se nachází v sekci Politika

Kategorie politika, vlajka vztyčená, autokrat, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Předem se omlouváme za případné chyby v textech. Uvítáme vaši pomoc a zpětnou vazbu.Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Zkuste též hledat informace pojem, definici, text, výrazdejme tomu např. na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete nejspíše mnohem podrobnější text. Berte v úvahu, že termíny mohou mít víc definic podle různých oborů. Můžete se proto pokusit najít heslo Autokrat i v jiné sekci než v politika.