Kdo je to?
Kdo, co je, byl? Vysvětlení slov, termínů, pojmů. Životopisy osobností z kategorie Sport

Sport

V kategorii sport naleznete jednak životopisy aktivních i bývalých sportovců - sportovních osobností, konkrétní známé sportovce jako je tenista Rafael Nadal, životopis hokejistů Jaromíra Jágra a Tomáše Hertla a jednak významy některých méně známých sportovních odvětví. Víte například kdo je to wrestler?

Kdo je to sportovec? Význam, co znamená pojem sport?

Podle wikipedie je sportovec je člověk, který se věnuje sportu. Běžně se tak ale označují především ti, kteří se věnují sportu vrcholovému nebo alespoň výkonnostnímu, nikoli pouze sportu pro radost. A jaký je význam slova sport? Slovo sport je anglosaského původu a odvozuje se od slova disport. Znamená obveselení, rozptýlení, vlastně útěk od práce, od povinnosti k zábavě.
Internetový online slovník Kdo je to obsahuje: hesla, synonyma, stručné životopisy slavných osobností, původy slov, definice, etymologie slov, popisy a významy slov, odpověď na otázku co je to?, odpověď na otázku kdo to je?, pojmy, terminologie, zajímavé informace, odpověď na otázku co znamená?, vysvětlení výrazů, formulace, homonyma, termíny a přesné významy pojmů.