Kdo je to?
Kdo je Mason Mount? Životopis Mason Mount, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Mason Mount

Kdo je Mason Mount? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Mason Tony Mount je anglický fotbalový záložník, anglický reprezentant a v současnosti hráč londýnského klubu FC Chelsea, která hraje nejvyšší anglickou fotbalovou soutěž Premier League. Mount se narodil v anglickém městě Portsmouth do rodiny bývalého fotbalisty. V mládí prošel Mount týmy Boarhunt Rovers a United Services Portsmouth. Ve 4 letech se zúčastnil týdenního tréninkového kempu v akademii klubů Porstmouth a FC Chelsea. Navštěvoval školu Purbrook Park School ve Waterlooville. Jeho nejlepším kamarádem je jeho spoluhráč z anglické reprezentace Declan Rice.
Roku 2005 se Mount připojil k mládežnické akademii londýnské Chelsea. V patnácti letech debutoval za tým Chelsea do 18 let a v 17 letech hrával za tým do 21 let. V sezóně 2016/2017 U18 vsítil ve 30 zápasech 10 branek a získal s týmem ligový titul. Navíc získal ocenění Nejlepší hráč akademie v této sezóně.
Během sezóny 2017/2018 se na roční hostování upsal holandskému klubu Vitesse Arnhem. Během sezóny skóroval ve 39 zápasech celkem čtrnáctkrát. V létě 2018 se připojil na roční hostování k anglickému druholigovému týmu Derby County.
Před sezónou 2019/2020 podepsal s Chelsea pětiletý kontrakt. První branku vstřelil proti Leicesteru City. O měsíc později si zranil kotník a vrátil se do hry až po několika měsících. Během sezóny 2020/2021 vstřelil první gól v Lize Mistrů proti Portu a stal se nejmladším hráčem Chelsea, který vsítil gól ve vyřazovací fázi turnaje. Později se s týmem radoval z celkového vítězství v Lize Mistrů. V květnu byl zvolen také jako Chelsea’s Player of the Year (hráč roku Chelsea). V létě pomohl gólem z penalty k vítězství nad Villarrealem v Superpoháru.
Za reprezentaci nastupoval Mount již v kategoriích U16, U17, U18 a U19. Díky jeho asistenci ve finále Evropského šampionátu do 19 (2017) let se stali Angličani šampióny. V seniorské reprezentaci debutoval roku 2019 ve věku 20 let. Následně si zahrál na Euru 2020, které se hrálo v roce 2021. První gól za reprezentaci vstřelil 17. Listopadu 2020 proti Kosovu.



Kdo je Mason Mount? Životopis Mason Mount, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Mason Mount

Národnost: anglická
Datum narození: 10. 1. 1999
Místo narození: Portsmouth, Anglie

Sdílejte tuto stránku s osobností Mason Mount s vašimi sledujícími na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si co znamená slovo Parkour? Znáte termín Aceton? Víte, co je to Toner? Víte, co je to Došek?

Klíčová slova: popis, vysvětlení, narození, osobnosti, informace, životopis, národnost, zajímavosti, kde se narodil Mason Mount?, osobnost, sport, biografie, kdo je Mason Mount?, život, místo narození, datum narození

Pojem Mason Mount je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Jiné informační zdroje o frázi Mason Mount

Zkusit najít pojem Mason Mount v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít slovo Mason Mount na Google.cz

Hledat videa s názvem Mason Mount na Youtube

Najít termín Mason Mount ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít výraz Mason Mount ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Mason Mount například v Google obrázcích, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve Wikipedii, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Jaké osobnosti, pojmy, odborné termíny a hesla lidé hledají?

Stručná biografie, resp. životopis osoby Mason Mount

Z předchozího textu jste se dozvěděli Kdo je to Mason Mount? Kdy se narodil Mason Mount? Kde se narodil Mason Mount? Mason Mount patří do kategorie Sport

Kategorie sport, formule, mason Mount, ilustrační obrázek

Napsáno redaktory Superia.cz. Na informace uvedené na těchto stránkách neposkytujeme záruku. Texty mohou obsahovat nepřesnosti a chyby za které se předem omlouváme. Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. Zkuste též hledat informace osobnost, osobu, člověka Mason Mount např. v populární Wikipedii, kde naleznete podrobný text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Mason Mount i v jiné kategorii než je sport.