Kdo je to?
Kdo je Alexander Choupenitch? Životopis Alexander Choupenitch, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Alexander Choupenitch

Kdo je Alexander Choupenitch? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Alexander Choupenitch je český reprezentant v šermu (fleretista) a bronzový medailistka z Letních Olympijských her v Tokiu. Choupenitch se narodil v květnu 1994 v Brně operním pěvcům. Jeho rodiče pochází z Běloruska.
Choupenitch hrál nejdříve basketbal, ale později jej přivedla vlastní matka k šermu. Připojil se k týmu Sokol Brno I, kde začal šermovat fleretem.
Roku 2011 Choupenitch vyhrál Mistrovství Evropy kadetů do 17 let. V následujících dvou letech 2012 a 2013 skončil vždy druhý na Mistrovství Evropy juniorů. Na MS juniorů 2012 získal bronz a na MS juniorů 2013 stříbro. Ve španělské La Coruni na turnaji Světového poháru seniorů 2014 vybojoval stříbrnou medaili.
Roku 2016 se Alexander kvalifikoval na Letní Olympijské hry v Rio de Janeiru, kde se však neprobojoval mezi šestnáct nejlepších šermířů.
Další medaili si přivezl z Mistrovství Evropy 2018 v srbském Novim Sadu, kde získal bronzovou medaili.
V roce 2021 se podruhé kvalifikoval na své druhé Letní Olympijské hry. Ještě před začátkem olympiády se stal olympijským ambasadorem pro pojišťovnu Allianz. Z Tokia si po skvělých výkonech Choupenitch přivezl bronzovou olympijskou medaili.



Kdo je Alexander Choupenitch? Životopis Alexander Choupenitch, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Alexander Choupenitch

Národnost: česká
Datum narození: 2. 5. 1994
Místo narození: Brno, Česká republika

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Alexander Choupenitch? s přáteli na Twitteru, Redditu, Facebooku nebo jinde.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Víte co je Uloženka? Víte co je Líná pěna? Rozumíte pojmu Zikkurat? Vzpomněli byste si co označuje výraz Kopák?

Klíčová slova: životopis, biografie, zajímavosti, národnost, kde se narodil Alexander Choupenitch?, narození, místo narození, wikipedie, kdo je Alexander Choupenitch?, lexikon, wiki, sport, Alexander Choupenitch, sport, život, vysvětlení

Pojem Alexander Choupenitch je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Alexander Choupenitch ve Wikimedia Commons

Zkusit najít termín Alexander Choupenitch v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat videa s názvem Alexander Choupenitch na Youtube

Najít pojem Alexander Choupenitch ve Wikipedii

Hledejte bez špehování slovo Alexander Choupenitch ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Alexander Choupenitch například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve videích na Youtube nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Jiné zajímavé termíny, pojmy, hesla, slova, osobnosti, lidi

Biografie, životopis, kdo je to Alexander Choupenitch?

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku Kdo je to Alexander Choupenitch? Kdy se narodil Alexander Choupenitch? Kde se narodil Alexander Choupenitch? Alexander Choupenitch patří do kategorie Sport

Kategorie sport, řidič kamionu, alexander Choupenitch, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Za uvedené informace neručíme. Přes veškerou pečlivost se mohou v textech objevit chybné údaje nebo pravopisné chyby. Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. Aktuální informace lze většinou nalézt osobnost, osobu, člověka Alexander Choupenitch kupř. v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete podrobnější popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Alexander Choupenitch i v jiné kategorii než je sport.