Kdo je to?
Kdo je Chris Froome? Životopis Chris Froome, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Chris Froome

Kdo je Chris Froome? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Chris Froome je profesionální silniční cyklista. Froome vyrůstal v Jihoafrické republice, kde se začal věnovat cyklistice, hlavně v horském terénu. Profesionálním cyklistou se stal v roce 2007 za tým Konica Minolta. O tři roky později přestoupil do stáje Sky, ve které dosáhl největších úspěchů. V letech 2013, 2015, 2016 a 2017 se mu totiž podařilo vyhrát slavnou Tour de France. Po závodě ve španělské Vueltě neprošel přes dopingové testy, protože překročil limit pro léky na astma. Případ se řešil několik měsíců a Froomovi hrozilo odebrání cen nebo zákaz startu na Tour de France. Konečný verdikt pro něj ale dopadl dobře, neboť ho zprostil obvinění a vyloučil, že by se jednalo o doping. Froome si tak mohl oddechnout a závodit rovněž v následujících sezónách. V roce 2014 si vzal Michelle Coundovou, sportovní fotografku se zájmem o cyklistiku. Společně žijí v Monaku a mají dvě děti – syna Kellana a dceru Katie. V roce 2016 byl Froome vyznamenán Řádem britského impéria.



Kdo je Chris Froome? Životopis Chris Froome, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní údaje o osobě Chris Froome

Národnost: britská
Datum narození: 20. května 1985
Místo narození: Nairobi, Keňa

Zaujala vás biografie osobnosti Chris Froome? Potom se podělte s rodinou a kamarády na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Znáte pojem Zvyk? Vzpomněli byste si co označuje výraz Želírovací cukr? Pamatujete si definici pojmu Slzovka? Znáte termín Cysta?

Klíčová slova: datum narození, místo narození, vysvětlení, kdo je Chris Froome?, narození, kdy se narodil Chris Froome?, osobnost, lexikon, životopis, informace, národnost, wikipedie, sport, sport, zajímavosti, wiki

Pojem Chris Froome je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné weby

Zkusit najít frázi Chris Froome ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít termín Chris Froome ve fulltextu Seznam.cz

Hledat videa s názvem Chris Froome na Youtube

Najít výraz Chris Froome v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledejte bez špehování slovo Chris Froome ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Chris Froome například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Google překladači, ve Wikipedii, v metavyhledávači Info.com nebo v projektu slovnik.cz.

Často žádané pojmy, osoby, výrazy, osobnosti, odborné termíny a slova

Stručná biografie, resp. životopis osoby Chris Froome

Teď už znáte odpověď na otázku Kdo je to Chris Froome? Kdy se narodil Chris Froome? Kde se narodil Chris Froome? Chris Froome je v kategorii Sport

Kategorie sport, parašutistka, chris Froome, ilustrační obrázek

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za správnost a úplnost jakýchkoliv informací a dokumentů umístěných na webových stránkách. Pochopte prosím, že nemáme prostředky na častou aktualizaci všech textů. Zkuste též najít informace osobnost, osobu, člověka Chris Froome řekněme například v internetové Wikipedii, kde můžete najít podrobný popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Chris Froome i v jiné kategorii než je sport.