Kdo je to?
Kdo je Filip Pešán? Životopis Filip Pešán, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Filip Pešán

Kdo je Filip Pešán? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Filip Pešán je bývalý hokejový útočník a současný trenér hokejové reprezentace. Hokeji se Pešán věnoval již od útlého věku. V 90. letech 20. století prošel juniorskými týmy Jihlavy, Pardubic a jeho rodného Liberce. V Liberci působil v letech 1996-2002 v 1. hokejové lize. Během těchto sezón hrál několik zápasů v týmech Benátky nad Jizerou, Děčín a Jablonec nad Nisou. První dva extraligové zápasy odehrál za HC Bílí Tygři Liberec v sezóně 2002/03.
Ve dvou následujících sezónách působil ve druholigovém týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou a v HC Benátky nad Jizerou. Sezónu 2005/06 odehrál za HC Stadion Vrchlabí. O rok později (2006/07) si vyzkoušel univerzitní hokej na kanadské univerzitě St. Francis Xavier.
Po návratu do ČR začal Pešán působit jako trenér týmu HC Bílí Tygři Liberec. Dvě sezóny poté trénoval druholigový tým v Benátkách nad Jizerou (2013/14 a 2014/2015), odkud se opět vrátil do Liberce. Hned v sezóně 2015/16 získal s týmem z Liberce mistrovský titul. Během následujících tří let skončil dvakrát na druhém místě (2017 a 2019).
Již od roku 2013 trénoval českou reprezentaci do 19 let, od roku 2017 reprezentaci do 20 let. V roce 2020 se stal hlavním trenérem české hokejové reprezentace a v roce 2021 se poprvé zúčastnil Mistrovství světa (v Lotyšsku).



Kdo je Filip Pešán? Životopis Filip Pešán, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Filip Pešán

Národnost: česká
Datum narození: 4. 1. 1978
Místo narození: Liberec, Česká republika

Sdílejte tuto stránku s osobností Filip Pešán s jinými osobami prostřednictvím sociálních sítích Facebook, Pinterest, Reddit nebo Twitter.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Vzpomněli byste si na význam slova Vitiligo? Víte, co je to Zemská osa? Víte co je Prequel? Rozumíte pojmu Dextróza?

Klíčová slova: zajímavosti, datum narození, narození, kdo je Filip Pešán?, osobnost, lexikon, místo narození, národnost, kde se narodil Filip Pešán?, wiki, sport, kdy se narodil Filip Pešán?, biografie, Filip Pešán, osobnosti, vysvětlení

Pojem Filip Pešán je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Internetové odkazy na vyhledávače

Zkusit najít pojem Filip Pešán ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít Filip Pešán ve Wikipedii

Zkusit najít frázi Filip Pešán ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledejte bez špehování slovo Filip Pešán ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít slovo Filip Pešán na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Filip Pešán například v evropském vyhledávači Qwant, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve fulltextu Yahoo.com, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v Lingea slovnících.

Výběr pojmů, slov, hesel, termínů, výrazů, osobností

Životopis, kdo je Filip Pešán? Stručná biografie

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku Kdo je to Filip Pešán? Kdy se narodil Filip Pešán? Kde se narodil Filip Pešán? Filip Pešán je v kategorii Sport

Kategorie sport, vodní pólistka, filip Pešán, ilustrační obrázek

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Veškeré texty jsou bez záruky. Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. Zkuste též hledat informace osobnost, osobu, člověka Filip Pešán dejme tomu třeba na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete podrobný text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Filip Pešán i v jiné kategorii než je sport.