Kdo je to?
Kdo je Jan Veselý? Životopis Jan Veselý, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Jan Veselý

Kdo je Jan Veselý? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Jan Veselý je profesionální český basketbalista narozený v Ostravě a měří 213 cm. Začínal v mládežnickém klubu BK Snakes Ostrava, odkud v roce 2007 přestoupil v 17 letech do slovinského klubu Geoplin Slovan. O rok později již oblékal dres srbského Partizanu Bělehrad, kde se stal oporou týmu. Ve 22 letech (2010) se stal nejlepším mladým hráčem hrajícím v Evropě. Rok na to zamířil do zámořské NBA, kde byl jako šestý draftován týmem Washington Wizards. Po třech sezonách jej vyměnili do týmu Denver Nuggets, odkud po půl roce přestoupil z NBA do tureckého basketbalového klubu Fenerbahce Ulker Istanbul. V Eurolize v roce 2015 skončili poprvé v historii na 4 místě. V této sezoně byl také zvolen jako člen týmu nejlepších evropských hráčů (to se mu podařilo ještě 2x v roce 2018 a 2019). V roce 2017 jeho tým porazil ve finále Euroligy řecký Olympiakos 80:64 a stali se evropskými šampiony. O rok později prohráli finálový zápas s Realem Madrid 85:80. V roce 2019 Veselý prodloužil s Fenerbahce smlouvu o tři roky.



Kdo je Jan Veselý? Životopis Jan Veselý, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Jan Veselý

Národnost: česká
Datum narození: 24. 4. 1990
Místo narození: Ostrava, Slezsko, Česká republika

Popis osobnosti Jan Veselý můžete sdílet s vašimi přáteli na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Vzpomněli byste si na význam slova Oidipovský komplex? Rozumíte pojmu Phishing? Víte co je Filipika? Znáte pojem Flattr?

Klíčová slova: národnost, vysvětlení, kdo je Jan Veselý?, kdy se narodil Jan Veselý?, wikipedie, životopis, lexikon, narození, popis, biografie, datum narození, Jan Veselý, sport, místo narození, informace, osobnosti

Pojem Jan Veselý je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Více informací o slovu Jan Veselý doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Vyhledat pojem Jan Veselý ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít pojem Jan Veselý ve Wikipedii

Hledat frázi Jan Veselý na Google.cz

Hledat frázi Jan Veselý na Google obrázcích

Najít termín Jan Veselý ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Jan Veselý například v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v evropském vyhledávači Qwant, v Microsoft Bing nebo v Lingea slovnících.

Často hledané výrazy, osobnosti, termíny a odborné pojmy

Biografie, životopis, kdo je to Jan Veselý?

Teďka již bezesporu víte Kdo je to Jan Veselý? Kdy se narodil Jan Veselý? Kde se narodil Jan Veselý? Jan Veselý je v kategorii Sport

Kategorie sport, krasobruslařka, jan Veselý, ilustrační obrázek

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Nemůžeme ručit za přesnost, správnost a aktuálnost informací. Veškeré zde uvedené informace jsou bez záruky. Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. Vyzkoušejte nalézt informace osobnost, osobu, člověka Jan Veselý například na webovkách projektu Wikipedia, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Jan Veselý i v jiné kategorii než je sport.