Kdo je to?
Kdo je Kamala Harrisová? Životopis Kamala Harrisová, osobnosti, slavná žena z kategorie politika

Kamala Harrisová

Kdo je Kamala Harrisová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Kamala Harrisová je americká právnička, politička a od roku 2021 viceprezidentka Spojených států amerických. V mládí působila jako státní zástupkyně. Později se stala senátorkou za Kalifornii. Její politická kariéra je spjata s Demokratickou stranou.
V roce 2020 zahájila kampaň ve volbách prezidenta USA. Z boje o Bílý dům se však stáhla a přijala nabídku Demokratické strany a jejího kandidáta Joea Bidena, aby kandidovala jako viceprezidentka. Úřadu se ujala po vítězných volbách v lednu 2021 jako první žena a také jako první politička tmavé pleti. V době jejího nástupu do funkce se Amerika potýkala s pandemií covidu-19 a také s rasovými nepokoji.
Názorově se řadí do středního proudu uvnitř Demokratické strany. Výrazně se angažuje v politických otázkách týkajících se rasových a imigračních problémů.
Pochází z rodiny jamajského ekonoma a indické lékařky. Je bezdětná.



Kdo je Kamala Harrisová? Životopis Kamala Harrisová, osobnosti, slavná žena z kategorie politika

Základní údaje o osobě Kamala Harrisová

Národnost: americká
Datum narození: 20. října 1964
Místo narození: Oakland, Kalifornie, USA

Zaujala vás biografie osobnosti Kamala Harrisová? Potom se podělte s rodinou a kamarády na vašich účtech sociálních sítích jako je Pinterest, Reddit, Facebook anebo Twitter.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Znáte termín Invence? Víte co je Elektrické napětí? Vzpomenete si na definici slova Pásová pila? Vzpomněli byste si co označuje výraz Tapioka?

Klíčová slova: lexikon, místo narození, vysvětlení, wikipedie, život, politika, popis, národnost, biografie, narození, informace, zajímavosti, wiki, kdo je Kamala Harrisová?, osobnost, životopis

Pojem Kamala Harrisová je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Hledejte pojem Kamala Harrisová v následujících vyhledávačích

Zkusit najít termín Kamala Harrisová ve fulltextu Seznam.cz

Hledejte bez špehování slovo Kamala Harrisová ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít slovo Kamala Harrisová ve Wikislovníku

Zkusit najít pojem Kamala Harrisová ve vyhledávači Qwant

Vyhledat pojem Kamala Harrisová na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Kamala Harrisová například ve Wikipedii, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Microsoft Bing, v metavyhledávači Info.com nebo v Google překladači.

Často žádané pojmy, osoby, výrazy, osobnosti, odborné termíny a slova

Stručná biografie, resp. životopis osoby Kamala Harrisová

Teď už víte Kdo je to Kamala Harrisová? Kdy se narodila Kamala Harrisová? Kde se narodila Kamala Harrisová? Kamala Harrisová je v kategorii Politika

Kategorie politika, státník, kamala Harrisová, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Provozovatel neručí za správnost či přesnost obsahu webových stránek. Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Doporučujeme taktéž hledat informace osobnost, osobu, člověka Kamala Harrisová dejme tomu třeba na stránkách Wikipedie, kde můžete najít mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Kamala Harrisová i v jiné kategorii než je politika.