Kdo je to?
Kdo je Petr Smejkal? Životopis Petr Smejkal, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Petr Smejkal

Kdo je Petr Smejkal? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Petr Smejkal je lékař a epidemiolog. Vystudoval medicínu na Univerzitě Karlově, poté odešel studovat do Spojených států amerických. Na Kolumbijské univerzitě v New Yorku získal doktorát a atestaci v oboru interní lékařství. Později získal ještě atestaci v oboru infekční lékařství. V roce 2010 se stal odborným asistentem v Ústavu hygieny a epidemiologie na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy. Pod Ústřední vojenskou nemocnicí založil v roce 2013 Kliniku infekčních nemocí a stal se jejím primářem. Od roku 2021 je hlavním epidemiologem v Institutu klinické a experimentální medicíny v Praze. Díky vzdělání a praxi se aktivně zapojoval do řešení pandemie covidu-19. Byl dokonce vybrán jako příští ministr zdravotnictví, když odcházel dosavadní ministr Jan Blatný, ale Petr Smejkal nabídku odmítl. Raději se postavil do čela Mezioborové skupiny pro epidemické situace, která sdružuje odborníky z různých oborů a radí vládě, jak bojovat proti pandemii covidu-19 a jejím zdravotním i společenským následkům.



Kdo je Petr Smejkal? Životopis Petr Smejkal, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Hlavní informace o osobě Petr Smejkal

Národnost: česká
Datum narození: 29. června 1972
Místo narození: Praha

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Petr Smejkal sdílet s jinými osobami prostřednictvím níže uvedených buttonků na sociálních sítích Facebook, Reddit, Pinterest nebo Twitter.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Vzpomenete si na definici slova Vertigo? Znáte definici termínu Erteple? Vzpomněli byste si co znamená slovo Elektrolyt? Pamatujete si definici pojmu Windfall tax?

Klíčová slova: politika, informace, zajímavosti, kdy se narodil Petr Smejkal?, wikipedie, datum narození, místo narození, popis, Petr Smejkal, kde se narodil Petr Smejkal?, osobnost, lexikon, život, kdo je Petr Smejkal?, narození, biografie

Pojem Petr Smejkal je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších zdrojích

Hledat termín Petr Smejkal ve vyhledávači Yahoo

Hledat heslo Petr Smejkal ve Wikipedii

Zkusit najít výraz Petr Smejkal ve Wikislovníku

Zkusit najít termín Petr Smejkal v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít Petr Smejkal na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Petr Smejkal například v Google obrázcích, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve vyhledávači Seznam.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v Lingea slovnících.

Doporučujeme tyto osobnosti, pojmy, výrazy a termíny

Životopis, kdo je Petr Smejkal? Stručná biografie

Právě nyní již víte Kdo je to Petr Smejkal? Kdy se narodil Petr Smejkal? Kde se narodil Petr Smejkal? Petr Smejkal je v kategorii Politika

Kategorie politika, kongresmenka, petr Smejkal, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro server Superia.cz. Neručíme za aktuálnost a správnost uvedených informací, chyby vyhrazeny. Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. Doporučujeme taktéž hledat informace osobnost, osobu, člověka Petr Smejkal dejme tomu v projektu Wikipedie, kde můžete najít nejspíše delší a podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Petr Smejkal i v jiné kategorii než je politika.