Kdo je to?
Kdo je Tomáš Bábek? Životopis Tomáš Bábek, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Tomáš Bábek

Kdo je Tomáš Bábek? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Tomáš Bábek je profesionální český dráhový cyklista, narozený v Brně. K dráhové cyklistice se dostal náhodou až ve 14 letech (2001). Již v dalším roce se stal vítězem na juniorském mistrovství ČR. V roce 2008 se mohl radovat spolu s Denisem Špičkou a Adamem Ptáčníkem z prvního mistrovského titulu ve sprintu mužů na mistrovství ČR v Brně. Ve stejném roce poprvé reprezentoval ČR na Olympijských hrách v Pekingu (celkové 11. místo) a přivezl bronzovou medaili z polského Pruszkowa.
V roce 2011 Bábka srazil automobil a několik dní byl dokonce v kómatu. Přes špatné prognózy lékařů se Bábek vrátil k závodění hned další rok. Nebyl kvalifikován na Olympijské hry v Rio de Janeiro (2016), avšak na pozdějším ME se stal poprvé evropským šampionem. V sezoně 2017 Bábek zvítězil ve dvou dílech Světového poháru a stal se tak celkovým vítězem. V následující sezoně Bábek působil v Japonsku v závodech Keirin (dráhová cyklistika původem z Japonska), kde vybojoval bronzovou medaili.
Jako první český cyklista v historii zvítězil na Evropských hrách (2019). O rok později splnil kvótu pro Olympijské hry (2020), které musely být o rok odloženy.



Kdo je Tomáš Bábek? Životopis Tomáš Bábek, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Tomáš Bábek

Národnost: česká
Datum narození: 4. 6. 1987
Místo narození: Brno, Česká republika

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Tomáš Bábek? s vaším okruhem známých osob na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Znáte termín Inteligence? Vzpomněli byste si co označuje výraz Bolševismus? Vzpomenete si na definici slova Extravilán? Znáte termín Karaoke?

Klíčová slova: zajímavosti, kde se narodil Tomáš Bábek?, informace, narození, život, sport, kdo je Tomáš Bábek?, lexikon, kdy se narodil Tomáš Bábek?, wiki, wikipedie, místo narození, osobnost, datum narození, Tomáš Bábek, životopis

Pojem Tomáš Bábek je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Jiné informační zdroje o frázi Tomáš Bábek

Zkusit najít výraz Tomáš Bábek ve fulltextu Seznam.cz

Hledat výraz Tomáš Bábek ve Wikislovníku

Hledat pojem Tomáš Bábek ve vyhledávači Yahoo

Hledat pojem Tomáš Bábek ve vyhledávači Qwant

Hledejte bez špehování slovo Tomáš Bábek ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Tomáš Bábek například v metavyhledávači Info.com, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v evropském vyhledávači Qwant, ve Wikislovníku nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Náhodné definice slov, pojmů a odborných termínů, osobnosti

Stručná biografie, resp. životopis osoby Tomáš Bábek

Teďka již bezesporu víte Kdo je to Tomáš Bábek? Kdy se narodil Tomáš Bábek? Kde se narodil Tomáš Bábek? Tomáš Bábek patří do sekce Sport

Kategorie sport, běžkyně, tomáš Bábek, ilustrační obrázek

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost, správnost a přesnost údajů zveřejněných na stránkách. Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. Můžete se pokusit také najít informace osobnost, osobu, člověka Tomáš Bábek dejme tomu třeba v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete rozsáhlejší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Tomáš Bábek i v jiné kategorii než je sport.