Kdo je to?
Kdo je Michal Koudelka? Životopis Michal Koudelka, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Michal Koudelka

Kdo je Michal Koudelka? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Michal Koudelka je český zpravodajec, od roku 2016 ředitel české Bezpečnostní informační služby.
Vystudoval Fakultu stavební Českého vysokého učení technického v Praze.
Od roku 1992 začal pracovat ve Federální informační bezpečností službě, ze které se na území České republiky stala po rozdělení Československa Bezpečnostní informační služba - BIS. Zde pracoval v odboru boje proti terorismu a později na kontrašpionáži.
Ředitelem BIS se stal v roce 2016 za vlády premiéra Bohuslava Sobotky. Koudelka v této funkci čelil dlouhodobé nelibosti prezidenta Miloše Zemana. Zeman jej zaprvé opakovaně odmítal povýšit do hodnosti generála i přes to, že toto povýšení vláda vytrvale navrhovala. Zadruhé Koudelku a spolu s ním i celou BIS několikrát veřejně kritizoval a urážel. Známý je jeho výrok, kdy zpravodajce z BIS označil za čučkaře. Koudelku kritizoval především proto, že služba pod jeho vedením podle Zemana podceňovala riziko islámského terorismu a naopak přeceňovala riziko činnosti ruských a čínských agentů v zemi.
V roce 2021 Michalu Koudelkovi vypršel mandát ředitele BIS. Končící vláda Andreje Babiše jej nechtěla znovu jmenovat před volbami, a tak vedl tajnou službu jen z pověření. V roce 2022 jej vláda Petra Fialy řádně potvrdila jako ředitele BIS na další pětileté období.



Kdo je Michal Koudelka? Životopis Michal Koudelka, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Základní údaje o osobě Michal Koudelka

Národnost: česká
Datum narození: 1965

Zaujala vás biografie osobnosti Michal Koudelka? Potom se podělte s kolegy, přáteli a partnery na internetových společenských sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter či Facebooku, který je z nich nejznámější a nejpopulárnější.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Vzpomněli byste si co znamená slovo Vánoční liturgie? Vzpomněli byste si co označuje výraz Fake? Víte, co je to Etážové topení? Znáte termín IBAN?

Klíčová slova: životopis, Michal Koudelka, wiki, lexikon, osobnost, wikipedie, popis, národnost, kdy se narodil Michal Koudelka?, život, politika, Michal Koudelka, vysvětlení, datum narození, biografie, zajímavosti

Pojem Michal Koudelka je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Další informační zdroje

Hledat frázi Michal Koudelka ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat heslo Michal Koudelka ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít Michal Koudelka na Google obrázcích

Hledat heslo Michal Koudelka ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat termín Michal Koudelka ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Michal Koudelka například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodných výběr osobností, odborných pojmů, termínů a slov

Biografie, životopis, kdo je to Michal Koudelka?

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit Kdo je to Michal Koudelka? Kdy se narodil Michal Koudelka? Michal Koudelka je v sekci Politika

Kategorie politika, sekretářka, michal Koudelka, ilustrační obrázek

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost údajů uveřejněných na webu. Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. Doporučujeme zkusit nalézt informace osobnost, osobu, člověka Michal Koudelka například na stránkách Wikipedie, kde můžete najít delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Michal Koudelka i v jiné kategorii než je politika.