Kdo je to?
Kdo je to Velký bratr? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Velký bratr? Lidé, politika

Velký bratr

Co znamená a jaký je význam slova Velký bratr?

Slovo velký bratr (anglicky Big Brother) pochází z románu 1984 od George Orwella. V něm je každý občan pod neustálým dokonalým dohledem úřadů, přičemž je mu tento fakt neustále připomínán frází "Velký bratr tě sleduje". Román odkazuje na praktiky totalitních režimů.
V přeneseném slova smyslu jsou označováni jako velký bratr státní instituce, resp. korporace, které nadměrně zasahují do soukromí občanů shromažďováním velkého množství osobních informací prostřednictvím telefonických odposlechů, kamerových systémů, sledování internetového provozu atd.



Kdo je to Velký bratr? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Velký bratr? Lidé, politika

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Vzpomněli byste si co označuje výraz Šungit? Vzpomněli byste si na význam slova Lol? Znáte pojem EET? Znáte definici termínu Nadzemní podlaží?

Klíčová slova: synonymum, co znamená, lexikon, etymologie, popis, informace, odborný výraz, vysvětlení, wiki, Velký bratr, wikipedie, význam, heslo, formulace, pojem, politika

Pojem Velký bratr je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Další zdroje informací o slovu Velký bratr

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Velký bratr ve Wikimedia Commons

Vyhledat slovo Velký bratr ve fulltextu Seznam.cz

Hledat videa s názvem Velký bratr na Youtube

Najít termín Velký bratr ve vyhledávači Yandex

Hledejte bez špehování slovo Velký bratr ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Velký bratr například v Microsoft Bing, v projektu slovnik.cz, ve videích na Youtube, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Další osobnosti, lidé, pojmy, významy slov, hesla, výrazy

Vysvětlení významu slova Velký bratr, definice, vysvětlení pojmu

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Velký bratr? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Velký bratr? Definice pojmu Velký bratr patří do kategorie Politika

Kategorie politika, státník, velký bratr, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Texty mohou obsahovat chyby, nepřesnosti nebo překlepy. Nemáme možnost pravidelné aktualizace článků. Můžete se pokusit také najít informace výraz, slovo, definici, slovíčko řekněme v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete podrobně vysvětlený popis. Berte v úvahu, že termíny mohou mít víc definic podle různých oborů. Zkuste proto termín Velký bratr hledat i v jiných kategoriích (než politika).