Kdo je to?
Kdo je Aleksander Barkov? Životopis Aleksander Barkov, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Aleksander Barkov

Kdo je Aleksander Barkov? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Aleksander Barkov je finský profesionální hokejový útočník. V současnosti hraje v zámořské NHL v týmu Florida Panthers. Jeho otec je bývalý ruský hokejista Alexander Barkov. Díky tomu má jeho syn Aleksander Barkov také ruské občanství. Aleksander Barkov se narodil ve finském městě Tampere. S profesionální kariérou začal již v 16 letech v nejvyšší finské lize za tým Tappara (sezóna 2010/11). V debutovém utkání si připsal asistenci a stal se nejmladším hráčem ve finské historii, kterému se to povedlo. V týmu Tappara odehrál celkem 3 sezóny.
Po třech sezónách byl draftován klubem Florida Panthers z NHL, kde podepsal tříletý kontrakt. Hned v úvodním zápase v sezóně 2013/14 si Barkov připsal první gól a díky této trefě se stal i nejmladším finským hráčem, který kdy v NHL skóroval. Díky dobrým výkonům Barkov podepsal v roce 2016 nový šestiletý kontrakt. Během sezóny 2017/18 byl díky 78 kanadským bodům poprvé nominován do All-Star Game. Ve stejné sezóně byl jmenován kapitánem týmu Florida Panthers.
Ve finské reprezentaci začal Barkov v roce 2011, kdy se zúčastnil Mistrovství světa juniorů. Bylo mu tehdy teprve 16 let. V seniorské reprezentaci slavil s týmem bronzovou medaili na Olympijských hrách v Soči (2014). O dva roky později byl Barkov důležitým hráčem na Mistrovství světa 2016, kdy Finsko získalo stříbrnou medaili. V 9 utkáních si připsal 9 bodů.



Kdo je Aleksander Barkov? Životopis Aleksander Barkov, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Aleksander Barkov

Národnost: finská
Datum narození: 2. 9. 1995
Místo narození: Tampere, Finsko

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Aleksander Barkov? s bližními na Redditu, Facebooku, Pinterestu nebo na jiných tzv. sociálních sítích.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si co znamená slovo Palmeta? Znáte termín Kalamajka? Víte, co je to Rustikální? Víte, co je to Silice?

Klíčová slova: informace, Aleksander Barkov, vysvětlení, wiki, lexikon, Aleksander Barkov, datum narození, životopis, biografie, osobnosti, wikipedie, osobnost, kdo je Aleksander Barkov?, zajímavosti, kde se narodil Aleksander Barkov?, život

Pojem Aleksander Barkov je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Zkuste zjistit více informací o slovu Aleksander Barkov v následujících zdrojích

Hledat slovo Aleksander Barkov ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat slovo Aleksander Barkov ve Wikipedii

Hledat výraz Aleksander Barkov ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít pojem Aleksander Barkov ve vyhledávači Qwant

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Aleksander Barkov ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Aleksander Barkov například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve Wikislovníku, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v Google překladači.

Náhodných výběr osobností, odborných termínů, pojmů a hesel

Životopis, kdo je Aleksander Barkov? Stručná biografie

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku Kdo je to Aleksander Barkov? Kdy se narodil Aleksander Barkov? Kde se narodil Aleksander Barkov? Aleksander Barkov se nachází v sekci Sport

Kategorie sport, horolezkyně, aleksander Barkov, ilustrační obrázek

Napsáno redaktory Superia.cz. Předem se omlouváme za případné chyby v textech. Uvítáme vaši pomoc a zpětnou vazbu.Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Zkuste najít informace osobnost, osobu, člověka Aleksander Barkov dejme tomu například ve známé Wikipedii, kde naleznete podrobnější popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Aleksander Barkov i v jiné kategorii než je sport.