Kdo je to?
Kdo byl Art Ross? Životopis Art Ross, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Art Ross

Kdo byl Art Ross? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Art Ross byl hokejový obránce a trenér původem z Kanady. Narodil se v provincii Ontario ve městě Naughton, ale vyrůstal v Montréalu. Jeho prvním amatérským působištěm se v jeho 16 letech stal tým Montréal Westmount, kde Roos odehrál celkem 3 sezony. Další sezonu strávil v týmu Brandon Elks z Manitoby a o rok později se radoval z prvního Stanley Cupu, když hrál za tým Kenora Thistles. Sezonu na to se stěhoval zpět do klubu Montreal Wanderers, se kterým vyhrál druhý Stanley Cup.
Po celkem 6 sezonach v týmu Montreal Wanderers přestoupil do týmu Ottawa Senators (1914/1915), kde hrál celkem 2 sezony. Odtud se vrátil opět do Montreal Wanderers. Po první sezoně se dostali do NHL, avšak Montreal musel ze soutěže odstoupit kvůli shoření jejich stadionu. Ross po této události ukončuje hráčskou kariéru.
Na led se vrátil jako rozhodčí a poté i jako trenér v NHL, když začal koučovat tým Hamilton Tigers. Pro sezonu 1924/1925 se stal součástí nově vzniklého týmu z Bostonu, kterému Ross vymyslel druhý název Bruins, což znamená v překladu medvědi. U týmu vydržel celkem 18 sezon, během kterých vyhrál 2x Stanley Cup (1929, 1939). Trenérskou kariéru ukončil v roce 1954.
V roce 1949 se Ross dostal do Hokejové síně slávy. Byl po něm pojmenován pohár Art Ross Trophy, kterou každou sezonu získá vítěz kanadského bodování.



Kdo byl Art Ross? Životopis Art Ross, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Art Ross

Národnost: kanadská
Datum narození: 13. 1. 1885
Místo narození: Walden, Kanada
Datum úmrtí: 5. 8. 1964

Tento text (Art Ross) můžete samozřejmě sdílet s vaším okruhem známých osob na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Rozumíte pojmu Obelisk? Rozumíte pojmu Klipart? Znáte definici termínu Protonová léčba? Znáte pojem Fyzioterapie?

Klíčová slova: kdo je Art Ross?, kdo to je, kde se narodil Art Ross?, nežijící, sport, Art Ross, Kdy zemřel Art Ross, osobnost, osobnosti, sport, narození, národnost, datum úmrtí, wiki, život, Art Ross

Pojem Art Ross je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte výraz Art Ross v dalších zdrojích

Zkusit najít termín Art Ross ve vyhledávači Yahoo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Art Ross ve Wikimedia Commons

Zkusit najít termín Art Ross ve vyhledávači Qwant

Vyhledat výraz Art Ross ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít slovo Art Ross ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Art Ross například ve fulltextu Yahoo.com, v Lingea slovnících, v Microsoft Bing, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Často hledaná hesla, osobnosti, odborné termíny, pojmy, slova

Stručná biografie, resp. životopis osoby Art Ross

Na této webové stránce jste se dozvěděli Kdo byl Art Ross? Kdy se narodil Art Ross? Kde se narodil Art Ross? Kdy zemřel Art Ross? Art Ross patří do sekce Sport

Kategorie sport, horolezkyně, art Ross, ilustrační obrázek

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Texty mohou obsahovat chyby nebo překlepy, za které se předem omlouváme. Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Pokuste se též vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Art Ross řekněme v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete o něco delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Art Ross i v jiné kategorii než je sport.