Kdo je to?
Kdo je Barbora Strýcová? Životopis Barbora Strýcová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Barbora Strýcová

Kdo je Barbora Strýcová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Barbora Strýcová je profesionální tenistka. Výrazné úspěchy měla už v juniorských kategoriích a v letech 2002 a 2003 zvítězila na juniorském Australian Open. Rok 2002 dokonce zakončila jako světová juniorská jednička ve dvouhře i čtyřhře. Profesionální hráčkou se stala během roku 2003. Hned v následující sezóně byla velmi úspěšná, probojovala se do první stovky a sezónu zakončila na 56. místě. V roce 2005 nedokázala na úspěchy navázat a z první stovky vypadla. V roce 2006 dokonce vypadla z první dvoustovky světového žebříčku. Mezi sezónami 2006 a 2007 se provdala za svého trenéra Jakuba Herma-Záhlavu. Několikaletý útlum se podařilo prolomit v roce 2008. V této sezóně získala tituly ve Fort Walton Beach, Reddingu a polském Štětíně a dostala se zpět do první stovky.
V sezóně 2009 se Strýcové znovu nedařilo uspět na významném turnaji, ale udržela se v první stovce. Lepší byl rok 2010, kdy se úspěšně prezentovala na Wimbledonu a poté se dostala do finále Prague Open. Díky tomu se poprvé v životě dostala mezi první padesátku. V roce 2011 ve finále Bell Challenge porazila Marinu Erakovicovou a získala svůj první titul ve dvouhře WTA. V roce 2013 dostala půlroční zákaz činnosti za doping. Nedovolená látka byla nejspíše součástí doplňku stravy, což uznala rovněž Mezinárodní tenisová federace, takže se jednalo spíše o nedbalost než o vědomý doping.
V roce 2014 přišel první větší úspěch ve dvouhře, když se dokázala probojovat do čtvrtfinále Wimbledonu. Porazila ji až Petra Kvitová, která poté celý turnaj vyhrála. Rovněž další sezóna byla úspěšná a Strýcová poprvé pronikla mezi dvacet nejlepších světových hráček. V sezóně 2016 se dostala do finále Qatar Open, ve kterém znovu prohrála s Petrou Kvitovou. Poté došla do čtvrtfinále na Prague Open a do finále na turnaji v Birminghamu. V roce 2017 získala druhý titul na okruhu WTA Tour, když ve finále Linz Open porazila Magdalénu Rybárikovou. V sezóně 2018 se probojovala do semifinále v Birminghamu a do čtvrtfinále v Tokiu. Následující rok byl úspěšný a Strýcová se dostala do semifinále Australian Open i Wimbledonu.
V profesionální kariéře se Strýcové dařilo zejména na týmových soutěžích. Má pět titulů z FED Cupu, který vyhrála v letech 2011, 2014, 2015, 2016 a 2018. Na letních olympijských hrách v Riu roku 2016 získala společně Lucií Šafářovou bronzovou medaili v ženské čtyřhře.



Kdo je Barbora Strýcová? Životopis Barbora Strýcová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní údaje o osobě Barbora Strýcová

Národnost: česká
Datum narození: 28. března 1986
Místo narození: Plzeň

Zaujala vás biografie osobnosti Barbora Strýcová? Potom se podělte s ostatními na sociálních sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si co znamená slovo Post Bellum? Víte, co je to Federace? Víte, co je to Výklenek? Rozumíte pojmu ICloud?

Klíčová slova: sport, zajímavosti, narození, národnost, Barbora Strýcová, místo narození, život, biografie, datum narození, lexikon, informace, kde se narodila Barbora Strýcová?, kdy se narodila Barbora Strýcová?, wiki, sport, životopis

Pojem Barbora Strýcová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte výraz Barbora Strýcová v dalších zdrojích

Najít slovo Barbora Strýcová v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít slovo Barbora Strýcová na Google obrázcích

Najít termín Barbora Strýcová ve vyhledávači Yahoo

Hledat videa s názvem Barbora Strýcová na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Barbora Strýcová ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Barbora Strýcová například v metavyhledávači Info.com, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve Wikipedii, v Microsoft Bing nebo v Google překladači.

Tipy na další významy slov, osobnosti, pojmy a termíny

Stručná biografie, resp. životopis osoby Barbora Strýcová

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku Kdo je to Barbora Strýcová? Kdy se narodila Barbora Strýcová? Kde se narodila Barbora Strýcová? Barbora Strýcová je v sekci Sport

Kategorie sport, žena akvabela, barbora Strýcová, ilustrační obrázek

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost údajů uveřejněných na webu. Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Doporučujeme zkusit nalézt informace osobnost, osobu, člověka Barbora Strýcová řekněme na stránkách Wikipedie, kde můžete najít delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Barbora Strýcová i v jiné kategorii než je sport.