Kdo je to?
Kdo je to Fotbalista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Fotbalista? Lidé, sport

Fotbalista

Co znamená a jaký je význam slova Fotbalista?

Fotbal je na světě považován za sport číslo jedna. Hraje se všude na světě a lidé ho zkrátka milují. Fotbalista hraje v kopačkách na velkém travnatém hřišti. Rozměry hřiště jsou v rozmezí 90-120 metrů na délku a 45-90 metrů na šířku. Během fotbalového zápasu je na každé straně hřiště celkem jedenáct hráčů (deset hráčů v poli + jeden brankář). Hráči v poli se dělí na obránce, záložníky a útočníky. Každý tým si volí, kolik hráčů chce mít na jednotlivých postech. Na lavičce bývá ještě několik náhradníků.
Fotbalista musí být především dobře fyzicky připravený na zápas, který trvá 2x45 minut v základní hrací době. Může následovat prodloužení (2x15 minut) a případně penalty. Dále musí mít přehled o hře a umět dobře pracovat s míčem. Musí nejet dobře přihřát, ale také driblovat, hlavičkovat nebo vystřelit.
Mezi nejlepší fotbalisty současnosti patří Kylian Mbappé, Erling Haaland, Cristiano Ronaldo nebo Lionel Messi. V historii se proslavili Pelé, Diego Maradona, Franz Beckenbauer, Ronaldo, Johan Cruijff a mnoho dalších.
Mezi nejznámější české fotbalové hráče v historii patří Josef Masopust, Josef Bican, Antonín Panenka, Pavel Nedvěd nebo brankář Petr Čech.



Kdo je to Fotbalista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Fotbalista? Lidé, sport

Text můžete velmi jednoduše sdílet s bližními na Pinterestu nebo na Facebooku či Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Znáte termín Elektronický podpis? Vzpomněli byste si co označuje výraz Knockout? Vzpomenete si na definici slova Vlastizrada? Znáte termín Pravěk?

Klíčová slova: význam, sport, Fotbalista, co znamená, přesný výraz, původ slova, význam slova, popis, pojem, etymologie, definice, formulace, synonymum, informace, lexikon, přesný význam

Pojem Fotbalista je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Jiné doporučené zdroje informací

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Fotbalista ve Wikimedia Commons

Zkusit najít slovo Fotbalista ve Wikislovníku

Zkusit najít výraz Fotbalista ve vyhledávači Yandex

Najít pojem Fotbalista ve Wikipedii

Zkusit najít Fotbalista v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Fotbalista například ve fulltextu Yahoo.com, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve fulltextu Google.cz, v Microsoft Bing nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Podívejte se také na tyto osobnosti, odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Co znamená Fotbalista? Definice pojmu, význam a vysvětlení slova

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku Kdo je to Fotbalista? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Fotbalista? Definice pojmu Fotbalista se nachází v sekci Sport

Kategorie sport, krasobruslař, fotbalista, ilustrační obrázek

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Přes veškerou snahu se mohou v textech vyskytovat faktické i pravopisné chyby za což se předem omlouváme. Nemůžeme pravidelně aktualizovat všechny texty. Můžete též vyzkoušet hledat informace pojem, definici, text, výraztřeba na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete o něco delší text. Jednotlivé termíny, pojmy, slova mohou mít vícero významů v různém kontextu, v různých oborech. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než Sport).