Kdo je to?
Kdo je Emerson Fittipaldi? Životopis Emerson Fittipaldi, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Emerson Fittipaldi

Kdo je Emerson Fittipaldi? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Emerson Fittipaldi je bývalý brazilský automobilový závodník a dvojnásobný mistr světa v F1.
Pocházel z rodiny automobilových závodníků, takže v tomto prostředí vyrůstal a závodění se věnoval od mládí. Svou šanci dostal na počátku 70. let, kdy se ze závodů nižší kategorie přesunul do prestižní F1, kde začal sbírat vítězství pro stáj Lotus. V roce 1972 se stal mistrem světa, o rok později se pak přesunul k McLarenu a v roce 1974 se mu podařilo znovu získat mistrovský titul. V roce 1976 však přestoupil do brazilské stáje Copersucar-Fittipaldi, a tím jeho úspěchy takřka skončily. Nějaký čas se ještě věnoval závodění (je například dvojnásobných vítězem závodu Indianapolis 500), ale už nikdy nebyl takovou hvězdou jako v 70. letech.
Emerson Fittipaldi je jedním z nejznámějších automobilových závodníků na světě a jeho jméno je v tomto sportu legendou.



Kdo je Emerson Fittipaldi? Životopis Emerson Fittipaldi, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Emerson Fittipaldi

Národnost: brazilská
Datum narození: 12. prosince 1946
Místo narození: São Paulo

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Emerson Fittipaldi? s vaším okruhem známých osob na Pinterestu, Redditu, Twitteru anebo na Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Víte, co je to Místopis? Znáte definici termínu Hoblík? Vzpomněli byste si na význam slova Amoniak? Pamatujete si definici pojmu Ionizátor?

Klíčová slova: osobnosti, lexikon, vysvětlení, sport, kde se narodil Emerson Fittipaldi?, kdy se narodil Emerson Fittipaldi?, biografie, narození, datum narození, národnost, Emerson Fittipaldi, život, osobnost, Emerson Fittipaldi, popis, sport

Pojem Emerson Fittipaldi je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte pojem Emerson Fittipaldi v následujících vyhledávačích

Zkusit najít slovo Emerson Fittipaldi ve vyhledávači Yahoo

Hledat videa s názvem Emerson Fittipaldi na Youtube

Hledat pojem Emerson Fittipaldi ve fulltextu Seznam.cz

Najít heslo Emerson Fittipaldi ve Wikipedii

Najít termín Emerson Fittipaldi v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Emerson Fittipaldi například ve fulltextu Google.cz, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Microsoft Bing, v Google obrázcích nebo v Lingea slovnících.

Náhodných výběr z osobností, slov odborných termínů, pojmů a hesel

Stručná biografie, resp. životopis osoby Emerson Fittipaldi

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku Kdo je to Emerson Fittipaldi? Kdy se narodil Emerson Fittipaldi? Kde se narodil Emerson Fittipaldi? Emerson Fittipaldi patří do sekce Sport

Kategorie sport, sumo muž, emerson Fittipaldi, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro server Superia.cz. Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost, správnost a přesnost údajů zveřejněných na stránkách. Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Vyzkoušejte nalézt informace osobnost, osobu, člověka Emerson Fittipaldi dejme tomu třeba ve známé Wikipedii, kde naleznete rozsáhlejší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Emerson Fittipaldi i v jiné kategorii než je sport.