Kdo je to?
Kdo je Jakub Menšík? Životopis Jakub Menšík, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Jakub Menšík

Kdo je Jakub Menšík? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Jakub Menšík je český profesionální tenista.
Jakub se narodil 1. září 2005 v Prostějově. Tenisu se věnoval odmala, účastnil se juniorských grandslamů, na juniorském žebříčku ITF figuroval dokonce na 2. místě (v roce 2022). Tehdy prohrál v grandslamovém finále s Brunem Kuzuharou na Australian Open. Bylo to ale po neuvěřitelném, téměř čtyřhodinovém boji, kdy Jakub skončil v křečích a z kurtu byl odvezen na vozíku, přesto jej ani nenapadlo zápas skrečovat.
Od roku 2023 nastupuje za české mužstvo v Davis Cupu. Svou premiéru si odbyl ve Valencii proti Španělsku, kde vyhrál s Adamem Pavláskem čtyřhru, a i díky tomu Češi celkově vyhráli 3:0 a postoupili do dalších bojů. V současné době (leden 2024) je Jakub na 144. místě žebříčku ATP ve dvouhře a 402. místě ve čtyřhře. Zatím nevyhrál žádný grandslamový turnaj. Je ale vítězem několika challengerů.
Jeho největším vzorem je srbský tenista Novak Djokovič a jeho velkým snem je stát se světovou jedničkou.



Kdo je Jakub Menšík? Životopis Jakub Menšík, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Jakub Menšík

Národnost: česká
Datum narození: 1. 9. 2005
Místo narození: Prostějov

Tento text (Jakub Menšík) můžete samozřejmě sdílet s rodinou a kamarády na svých sociální sítě (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest)..

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si co označuje výraz Eunuch? Znáte pojem Vodní dýmka? Znáte pojem Plagiát? Vzpomenete si na definici slova Catering?

Klíčová slova: datum narození, kde se narodil Jakub Menšík?, kdo je Jakub Menšík?, biografie, život, místo narození, životopis, zajímavosti, Jakub Menšík, wikipedie, popis, lexikon, Jakub Menšík, osobnosti, národnost, sport

Pojem Jakub Menšík je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Pro více informací o heslu Jakub Menšík zkuste navštívit tyto odkazy

Hledat frázi Jakub Menšík na Google.cz

Najít termín Jakub Menšík ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat pojem Jakub Menšík ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat výraz Jakub Menšík ve Wikislovníku

Hledat videa s názvem Jakub Menšík na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Jakub Menšík například v evropském vyhledávači Qwant, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve videích na Youtube, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Náhodných výběr osobností, odborných termínů, pojmů a hesel

Stručná biografie, resp. životopis osoby Jakub Menšík

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit Kdo je to Jakub Menšík? Kdy se narodil Jakub Menšík? Kde se narodil Jakub Menšík? Jakub Menšík je v kategorii Sport

Kategorie sport, baletka, jakub Menšík, ilustrační obrázek

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Chyby vyhrazeny. Neručíme za faktickou přednost a aktuálnost informací. Upozorňujeme, že informace na tomto webu mohou být neaktuální či zastaralé. Můžete také vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Jakub Menšík dejme tomu třeba v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete nejspíš komplexnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Jakub Menšík i v jiné kategorii než je sport.