Kdo je to?
Kdo je Roberto Baggio? Životopis Roberto Baggio, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Roberto Baggio

Kdo je Roberto Baggio? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Roberto Baggio je bývalý italský fotbalový útočník, reprezentant, dvojnásobný mistr Itálie a vítěz Poháru UEFA. Baggio se narodil ve městě Caldongo poblíž Vicenzy a měl 6 sourozenců. V 15 letech začal hrát za třetiligový tým Vicenza, kde působil v letech 1982-1985. Ve 36 utkáních vstřelil 13 branek. Již v 18 letech mu hrozilo, že skončí s fotbalem kvůli zranění kolena. Italská Fiorentina koupila Baggia s tím, že mu uhradí veškerou léčbu. Kvůli zotavení musel vynechat celou sezónu 1985-1986. Ve Florencii hrál Roberto až do roku 1990. Za 5 let ve Florencii odehrál 94 zápasů a vsítil 39 branek.
V roce 1990 přestoupil za rekordní sumu 12,9 milionů eur do italského Juventusu, kde hrál následujících 5 sezón (1990-1995), ve kterých odehrál celkem 141 zápasů a připsal si 78 ligových zásahů. Hned ve své první sezóně na severu Itálie se Baggio stal s 9 brankami nejlepším střelcem v PVP (Pohár vítězů pohárů). S Juventusem se v sezóně 1992-1993 radoval z vítězství v Poháru UEFA, když si ve dvouzápasovém finále poradili s německým Dortmundem. V prvním finálovém utkání dal Baggio dva góly a Stará dáma vyhrála 3:1. V odvetném utkání Juventus vyhrál 3:0. V roce 1993 se stal nejlepším hráčem Evropy v anketě Zlatý míč a Fotbalistou roku podle FIFA. Nejúspěšnější sezónou se pro Baggia stal ročník 1994-1995, kdy s Juventusem slavil zisk ligového titulu a italského poháru.
V létě 1995 přestoupil do AC Milán. Hned po první sezóně v Miláně slavil své druhé Scudetto v kariéře. V AC Milán odehrál dvě sezóny (1995-1997), během kterých si připsal 12 ligových branek.
V ročníku 1997-1998 se na rok upsal italské Boloně. V 30 ligových zápasech se mu podařilo dát 22 branek (nejvíce branek v 1 sezóně v jeho kariéře). Z Boloně se vrátil do Milána, tentokrát ke konkurenčnímu týmu Inter Milán, kde Baggio zůstal dvě sezóny. V Interu měl opět problémy s kolenem, ale přesto zasáhl do většiny zápasů jeho dvouletého působení ve městě módy. Připsal si celkem 17 branek napříč všemi soutěžemi.
V roce 2000 odešel zadarmo do týmu Brescia Calcio, kde hrál celé 4 sezóny. V Brescii stihl dát v 95 utkáních 45 branek. V roce 20001 obdržel cenu Guerin d’Oro pro nejlepšího fotbalistu italské ligy, kterou mu udělil týdeník Guerin’ Sportivo. Díky jeho vlasům si Roberto Baggio vysloužil přezdívku Il Divin Codino (Božský copánek).
Baggio reprezentoval Itálii v letech 1988-2004. V 56 zápasech zaznamenal 27 gólů. Objevil se na Mistrovství světa 1990 (bronz), 1994 (stříbro) a 1998. Na MS 1994 ve finále s Brazílií neproměnil pokutový kop.



Kdo je Roberto Baggio? Životopis Roberto Baggio, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Roberto Baggio

Národnost: italská
Datum narození: 18. 2. 1967
Místo narození: Caldogno, Itálie

Popis osobnosti Roberto Baggio můžete sdílet s vašimi známými a kamarády na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Znáte pojem Opce? Vzpomněli byste si co označuje výraz Sedimentace? Pamatujete si definici pojmu Akryl? Znáte termín Snář?

Klíčová slova: narození, popis, život, Roberto Baggio, lexikon, sport, kde se narodil Roberto Baggio?, místo narození, osobnost, kdy se narodil Roberto Baggio?, kdo je Roberto Baggio?, biografie, informace, vysvětlení, osobnosti, životopis

Pojem Roberto Baggio je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte výraz Roberto Baggio v dalších zdrojích

Zkusit najít termín Roberto Baggio ve vyhledávači Qwant

Hledat videa s názvem Roberto Baggio na Youtube

Najít termín Roberto Baggio ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít slovo Roberto Baggio na Google.cz

Hledat termín Roberto Baggio ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Roberto Baggio například ve Wikipedii, v Google překladači, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Microsoft Bing nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Vybrané odborné pojmy, slova, osobnosti, termíny

Stručná biografie, resp. životopis osoby Roberto Baggio

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Roberto Baggio? Kdy se narodil Roberto Baggio? Kde se narodil Roberto Baggio? Roberto Baggio se nachází v sekci Sport

Kategorie sport, krasobruslař, roberto Baggio, ilustrační obrázek

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Zveřejněné texty, byly pečlivě kontrolovány. Nicméně i tak mohou obsahovat nesprávné, nepřesné nebo neaktuální informace, za což se předem moc omlouváme. Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Pro aktuální informace zkuste hledat osobnost, osobu, člověka Roberto Baggio řekněme například na webovkách projektu Wikipedia, kde můžete najít o mnoho podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Roberto Baggio i v jiné kategorii než je sport.