Kdo je to?
Kdo je Jim Brown? Životopis Jim Brown, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Jim Brown

Kdo je Jim Brown? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Jim Brown je bývalý profesionální hráč amerického fotbalu.
Jim Brown se od dětství věnoval sportu - nejen americkému fotbalu, ale byl úspěšný například i v lacrossu. Nicméně právě u amerického fotbalu nakonec zůstal a stal se v něm jedním z nejúspěšnějších hráčů vůbec.
V roce 1957 ho do NFL draftovali Cleveland Browns. V dresu tohoto týmu strávil 9 velmi úspěšných sezón. Během celé kariéry nasbíral 126 touchdownů, čímž se zapsal do historie sportu. V roce 1963 byl vyhlášen nejlepším hráčem ligy, o rok později, v roce 1964, slavil s Cleveland Browns vítězství v NFL.
Sportovní kariéru ukončil poměrně brzy už v roce 1965, kdy mu bylo 34 let. Nicméně ani poté nezmizel z veřejného dění. Kromě toho, že zůstal ve sportu jako televizní komentátor, začal se Jim Brown věnovat také herecké kariéře. Zřejmě největšího úspěchu dosáhl v roce 1970, když si zahrál hlavní roli ve snímku Spravedlnost černého muže. Hrál však například i v oceňovaných snímcích Tucet špinavců nebo Běžící muž. Během své kariéry hrál v několika desítkách filmů.
V roce 2002 byl v anketě časopisu Sporting News vyhlášen nejlepším hráčem v historii amerického fotbalu.
V průběhu celého života se Jim Brown často potýkal s problémy se zákonem kvůli násilí páchanému na ženách - ať už na jeho partnerkách či manželkách nebo cizích ženách. V roce 2002 strávil dokonce několik měsíců ve vězení kvůli útokům na svou manželku.



Kdo je Jim Brown? Životopis Jim Brown, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Jim Brown

Národnost: americká
Datum narození: 17. února 1936
Místo narození: St. Simons, Georgie, USA

Líbí se stručný životopis s osobou Jim Brown? Pak se podělte s ostatními na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Znáte termín Wellness? Vzpomněli byste si co označuje výraz Inkognito? Vzpomenete si na definici slova Smog? Znáte termín Animozita?

Klíčová slova: wikipedie, Jim Brown, Jim Brown, kdy se narodil Jim Brown?, kde se narodil Jim Brown?, informace, biografie, osobnost, narození, kdo je Jim Brown?, sport, popis, život, osobnosti, národnost, vysvětlení

Pojem Jim Brown je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Pro další informace o termínu Jim Brown zkuste tyto odkazy

Hledat frázi Jim Brown ve Wikislovníku

Vyhledat termín Jim Brown na Google.cz

Vyhledat výraz Jim Brown ve Wikipedii

Najít termín Jim Brown v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít frázi Jim Brown ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Jim Brown například ve fulltextu Yahoo.com, v Lingea slovnících, ve ruském vyhledávači Yandex, v Google obrázcích nebo v projektu slovnik.cz.

Podívejte se také na tyto osobnosti, odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Stručná biografie, resp. životopis osoby Jim Brown

Teďka už zajisté víte Kdo je to Jim Brown? Kdy se narodil Jim Brown? Kde se narodil Jim Brown? Jim Brown je v sekci Sport

Kategorie sport, krasobruslařka, jim Brown, ilustrační obrázek

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za správnost a úplnost informací na těchto webových stránkách. Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. Zkuste hledat informace osobnost, osobu, člověka Jim Brown dejme tomu např. v projektu Wikipedia, kde naleznete podrobnější popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Jim Brown i v jiné kategorii než je sport.