Kdo je to?
Kdo je Petra Kvitová? Životopis Petra Kvitová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Petra Kvitová

Kdo je Petra Kvitová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Petra Kvitová je profesionální tenistka a jedna z nejúspěšnějších českých hráček. Vyrůstala ve Fulneku a v rodném Bílovci vystudovala Gymnázium Mikuláše Koperníka. U tenisových začátků stál otec Jiří, který ji několik let trénoval. Poté začala trénovat v tenisovém klubu TK Agrofert Prostějov. Od prvních let kariéry prokazovala nadání pro tenis a v roce 2006 se stala talentem roku v soutěži Zlatý kanár. O rok později se poprvé dostala na profesionální okruh WTA Tour. V roce 2008 se zúčastnila několika turnajů a připsala si výhry nad vysoce postavenými hráčkami včetně bývalé světové jedničky Venus Williamsové. Vedle toho se poprvé zúčastnila grandslamu a na French Open se dostala až do osmifinále.
V roce 2009 vyhrála Brisbane International a získala první trofej z okruhu WTA. O rok později došla na Wimbledonu až do semifinále a v žebříčku vystoupala mezi třicet nejlepších hráček na světě. V roce 2011 porazila ve finále Wimbledonu ruskou tenistku Marii Šarapovovou a poprvé v životě vyhrála grandslamový turnaj. Díky dalším výhrám na menších turnajích se dostala na druhé místo světového žebříčku. Toto umístění už nepřekonala, ale úspěchy slavila i v následujících sezónách. V roce 2012 zvítězila na turnaji Hopman Cup, na letní olympiádě v Brazílii z roku 2016 vyhrála bronzovou medaili a v roce 2019 se dostala do finále Australian Open. Slavila rovněž týmové úspěchy a šestkrát vyhrála Fed Cup.
Petra Kvitová bydlí v Monaku, ale také v Prostějově. Právě v prostějovském bytu byla v roce 2016 přepadena ozbrojeným zlodějem a při sebeobraně utržila řezné rány na ruce, ve které drží raketu. Rána byla hluboká a poškodila nervy i šlachy, proto byla okamžitě převezena do specializovaného chirurgického centra ve Vysokém nad Jizerou, kde podstoupila několikahodinovou operaci. Ta dopadla úspěšně a po několika měsících rehabilitace se mohla vrátit k tenisu.



Kdo je Petra Kvitová? Životopis Petra Kvitová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní data o osobě Petra Kvitová

Národnost: česká
Datum narození: 8. března 1990
Místo narození: Bílovec

Tento text (Petra Kvitová) můžete samozřejmě sdílet s vašimi sledujícími na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Víte co je Podmět? Pamatujete si definici pojmu Sebereflexe? Rozumíte pojmu Gyroskop? Vzpomněli byste si co znamená slovo Palmarín?

Klíčová slova: vysvětlení, sport, zajímavosti, popis, Petra Kvitová, národnost, narození, lexikon, kdo je Petra Kvitová?, Petra Kvitová, osobnost, kde se narodila Petra Kvitová?, wiki, kdy se narodila Petra Kvitová?, životopis, život

Pojem Petra Kvitová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další možné informační zdroje

Vyhledat heslo Petra Kvitová ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít Petra Kvitová na Google obrázcích

Hledat termín Petra Kvitová ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat pojem Petra Kvitová ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít Petra Kvitová na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Petra Kvitová například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v projektu slovnik.cz, v evropském vyhledávači Qwant, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v Lingea slovnících.

Náhodných výběr osobností, odborných termínů, pojmů a hesel

Stručná biografie, resp. životopis osoby Petra Kvitová

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku Kdo je to Petra Kvitová? Kdy se narodila Petra Kvitová? Kde se narodila Petra Kvitová? Petra Kvitová patří do kategorie Sport

Kategorie sport, kanoistka, petra Kvitová, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Informace jsou bez jakékoliv záruky, neručíme za faktickou správnost, aktuálnost a jazykovou přesnost uvedených informací. Není v našich silách pravidelně aktualizovat texty na tomto webu. Doporučujeme zkusit nalézt informace osobnost, osobu, člověka Petra Kvitová dejme tomu třeba na české Wikipedii, kde naleznete nejspíš komplexnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Petra Kvitová i v jiné kategorii než je sport.