Kdo je to?
Kdo je Lucie Šafářová? Životopis Lucie Šafářová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Lucie Šafářová

Kdo je Lucie Šafářová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Lucie Šafářová Plekanec je bývalá česká profesionální tenistka a bronzová medailistka z LOH 2016 ve čtyřhře. Šafářová se narodila v únoru 1987 v Brně. Má o několik let starší sestru Veroniku. S tenisem začala už ve třech letech, když se připojila ke klubu ŽLTC, které se nacházelo v brněnských Židenicích.
Její otec pracoval v tenisovém klubu v Rakousku, kam se za ním tehdy devítiletá Lucie odstěhovala. Později trénovala na půl v Brně a na půl v Prostějově. Ve 14 letech se natrvalo připojila ke klubu TK Agrofert Prostějov (2001). Odmaturovala v září 2007 na Gymnáziu Mojmírovo náměstí v Brně.
V letech 2001-2019 působila Šafářová jako profesionální tenistka. Během své osmnáctileté kariéry se ji více dařilo ve čtyřhře, a to zejména s americkou tenistkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, se kterou vyhrála celkem pět deblových trofejí (2x Australian Open, 2x French Open, 1x US Open).
Do roku 2005 soutěžila jen na okruhu ITF (7 titulů ve dvouhře a jeden titul ve čtyřhře). Od roku 2005 působila i na okruhu WTA Tour, ve kterém dokázala vyhrát patnáct titulů ve čtyřhře a sedm ve dvouhře.
V roce 2014 se Šafářová dostala do semifinále dvouhry na Wimbledonu. O rok později se probojovala do finále French Open 2015, kde ve dvouhře prohrála s Američankou Serenou Williamsovou.
Šafářová reprezentovala Českou republiku celkem třikrát na Letních Olympijských hrách (2008, 2012, 2016). Z Olympijských Her v Riu de Janeiru 2016 si s tenistkou Barborou Strýcovou dovezly bronzové medaile ze čtyřhry.
V žebříčku WTA se Šafářová ve dvouhře nejlépe umístila na 5. místě v roce 2015. Ve čtyřhře byla roku 2017 světovou jedničkou.
Šafářová udržovala dlouholetý vztah s českým tenistou Tomášem Berdychem (2002-2011). Od roku 2018 byla ve vztahu s bývalým hokejovým útočníkem Tomášem Plekancem. Páru se v prosinci 2019 narodila dcera Leontýna. O dva roky později se konala svatba a od té doby užívá Lucie příjmení Šafářová Plekanec (2021). V následujícím roce přišel na svět syn Oliver (2022).



Kdo je Lucie Šafářová? Životopis Lucie Šafářová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní informace o osobě Lucie Šafářová

Národnost: česká
Datum narození: 4. 2. 1987
Místo narození: Brno, Československo

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Lucie Šafářová? s dalšími lidmi na různých sociálních sítích – Facebooku, Pinterestu, Redditu nebo Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Vzpomněli byste si co označuje výraz Rovnodennost? Vzpomněli byste si na význam slova Nebinární identita? Znáte pojem Konektivita? Znáte definici termínu Lazura?

Klíčová slova: místo narození, wiki, popis, datum narození, biografie, národnost, informace, zajímavosti, kde se narodila Lucie Šafářová?, osobnost, kdo je Lucie Šafářová?, narození, wikipedie, Lucie Šafářová, sport, osobnosti

Pojem Lucie Šafářová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné weby a vyhledávače

Zkusit najít termín Lucie Šafářová ve Wikipedii

Zkusit najít pojem Lucie Šafářová ve vyhledávači Yandex

Hledat videa s názvem Lucie Šafářová na Youtube

Zkusit najít heslo Lucie Šafářová ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít výraz Lucie Šafářová ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Lucie Šafářová například ve ruském vyhledávači Yandex, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Google překladači.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Biografie, životopis, kdo je to Lucie Šafářová?

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Lucie Šafářová? Kdy se narodila Lucie Šafářová? Kde se narodila Lucie Šafářová? Lucie Šafářová se nachází v sekci Sport

Kategorie sport, parašutistka, lucie Šafářová, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Přes veškerou snahu se mohou v textech vyskytovat faktické i pravopisné chyby za což se předem omlouváme. Informace uvedené zde mohou být zastaralé či neaktuální. Texty neaktualizujeme pravidelně. Čerstvé informace hledejte osobnost, osobu, člověka Lucie Šafářová například v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete podrobně vysvětlený popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Lucie Šafářová i v jiné kategorii než je sport.