Kdo je to?
Kdo je Lucie Šafářová? Životopis Lucie Šafářová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Lucie Šafářová

Kdo je Lucie Šafářová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Lucie Šafářová Plekanec je bývalá česká profesionální tenistka a bronzová medailistka z LOH 2016 ve čtyřhře. Šafářová se narodila v únoru 1987 v Brně. Má o několik let starší sestru Veroniku. S tenisem začala už ve třech letech, když se připojila ke klubu ŽLTC, které se nacházelo v brněnských Židenicích.
Její otec pracoval v tenisovém klubu v Rakousku, kam se za ním tehdy devítiletá Lucie odstěhovala. Později trénovala na půl v Brně a na půl v Prostějově. Ve 14 letech se natrvalo připojila ke klubu TK Agrofert Prostějov (2001). Odmaturovala v září 2007 na Gymnáziu Mojmírovo náměstí v Brně.
V letech 2001-2019 působila Šafářová jako profesionální tenistka. Během své osmnáctileté kariéry se ji více dařilo ve čtyřhře, a to zejména s americkou tenistkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou, se kterou vyhrála celkem pět deblových trofejí (2x Australian Open, 2x French Open, 1x US Open).
Do roku 2005 soutěžila jen na okruhu ITF (7 titulů ve dvouhře a jeden titul ve čtyřhře). Od roku 2005 působila i na okruhu WTA Tour, ve kterém dokázala vyhrát patnáct titulů ve čtyřhře a sedm ve dvouhře.
V roce 2014 se Šafářová dostala do semifinále dvouhry na Wimbledonu. O rok později se probojovala do finále French Open 2015, kde ve dvouhře prohrála s Američankou Serenou Williamsovou.
Šafářová reprezentovala Českou republiku celkem třikrát na Letních Olympijských hrách (2008, 2012, 2016). Z Olympijských Her v Riu de Janeiru 2016 si s tenistkou Barborou Strýcovou dovezly bronzové medaile ze čtyřhry.
V žebříčku WTA se Šafářová ve dvouhře nejlépe umístila na 5. místě v roce 2015. Ve čtyřhře byla roku 2017 světovou jedničkou.
Šafářová udržovala dlouholetý vztah s českým tenistou Tomášem Berdychem (2002-2011). Od roku 2018 byla ve vztahu s bývalým hokejovým útočníkem Tomášem Plekancem. Páru se v prosinci 2019 narodila dcera Leontýna. O dva roky později se konala svatba a od té doby užívá Lucie příjmení Šafářová Plekanec (2021). V následujícím roce přišel na svět syn Oliver (2022).



Kdo je Lucie Šafářová? Životopis Lucie Šafářová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Lucie Šafářová

Národnost: česká
Datum narození: 4. 2. 1987
Místo narození: Brno, Československo

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Lucie Šafářová sdílet s jinými osobami na sociálních sítích, jako jsou Facebook, Pinterest, síť X (dříve Twitter), Reddit apod.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si co označuje výraz Rovnodennost? Rozumíte pojmu MŠMT? Znáte pojem Konektivita? Znáte pojem Shareware?

Klíčová slova: osobnosti, popis, život, informace, wiki, Lucie Šafářová, národnost, sport, wikipedie, narození, lexikon, životopis, vysvětlení, sport, kdo je Lucie Šafářová?, biografie

Pojem Lucie Šafářová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších zdrojích

Najít slovo Lucie Šafářová na Google.cz

Vyhledat termín Lucie Šafářová ve vyhledávači Yandex

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Lucie Šafářová ve Wikimedia Commons

Hledat termín Lucie Šafářová ve fulltextu Seznam.cz

Hledejte bez špehování slovo Lucie Šafářová ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Lucie Šafářová například v evropském vyhledávači Qwant, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Google obrázcích, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Google překladači.

Často hledaná slova, osobnosti, termíny a odborné pojmy

Životopis, kdo je Lucie Šafářová? Stručná biografie

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Lucie Šafářová? Kdy se narodila Lucie Šafářová? Kde se narodila Lucie Šafářová? Lucie Šafářová je v kategorii Sport

Kategorie sport, golfistka, lucie Šafářová, ilustrační obrázek

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Neručíme za přesnost, úplnost a hodnověrnost jakýchkoliv informací sdělovaných prostřednictvím těchto webových stránek. Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. Pokuste se též vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Lucie Šafářová kupříkladu v otevřené encyklopedii Wikipedia, kde můžete najít o mnoho podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Lucie Šafářová i v jiné kategorii než je sport.