Kdo je to?
Kdo je Marcel Dionne? Životopis Marcel Dionne, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Marcel Dionne

Kdo je Marcel Dionne? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Marcel Dionne byl významný kanadský hokejista.
Do NHL byl Dionne draftován v roce 1971, začínal v týmu Detroit Red Wings. Od roku 1975 potom hrál za Los Angeles Kings, kde strávil své nejúspěšnější roky. Poslední část kariéry strávil v New York Rangers.
Přestože jde o jednoho z nejúspěšnějších hráčů historie NHL, nikdy nedosáhl na Stanley Cup. Jeho aktivní hokejová kariéry trvala 18 let - 1971-1989.
První roky strávené v Detroit Red Wings nebyly příliš úspěšné, neboť se tým nebyl schopný probojovat do play-off. Přechod do Los Angeles Kings byl pro Dionneho kariéru naprosto zásadní. Následujících 11 a půl sezóny v tomto týmu patřil mezi nejproduktivnější hráče NHL. Právě v tomto období si celkem osmkrát zahrál v NHL All-Star Game a několikrát byl zvolen do NHL First team All-Star. Jeho nejúspěšnější sezóna byla 1979-80, kdy nasbíral 179 bodů. V roce 1987 však přišly neshody s koučem Patem Quinnem a Dionne nakonec přešel k New York Rangers, kde bez většího úspěchu ukončil o dva roky později svou hokejovou kariéru.
Marcel Dionne spolu s kanadským týmem třikrát dosáhl na medaili z Mistrovství světa v ledním hokeji - má tři bronzy z let 1978, 1983 a 1986.
V roce 1992 byl Marcel Dione uveden do Hokejové síně slávy.



Kdo je Marcel Dionne? Životopis Marcel Dionne, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Marcel Dionne

Národnost: kanadská
Datum narození: 3. srpna 1951
Místo narození: Drummondville, Québec, Kanada

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Marcel Dionne? s blízkými na různých sociálních sítích, jako jsou Facebook, Twitter (síť X), Pinterest, Reddit a další.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Znáte pojem HIV? Znáte termín Školní družina? Pamatujete si definici pojmu Absolutorium? Víte, co je to Blýskavice?

Klíčová slova: sport, datum narození, popis, Marcel Dionne, zajímavosti, kdo je Marcel Dionne?, národnost, vysvětlení, kde se narodil Marcel Dionne?, wiki, sport, život, Marcel Dionne, životopis, kdy se narodil Marcel Dionne?, osobnost

Pojem Marcel Dionne je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné weby a vyhledávače

Hledat videa s názvem Marcel Dionne na Youtube

Najít slovo Marcel Dionne ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat heslo Marcel Dionne ve Wikipedii

Hledat termín Marcel Dionne na Google.cz

Hledejte bez špehování slovo Marcel Dionne ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Marcel Dionne například ve fulltextu Yahoo.com, v Google překladači, v Google obrázcích, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr náhodných osobností, odborných termínů, pojmů a hesel

Biografie, životopis, kdo je to Marcel Dionne?

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku Kdo je to Marcel Dionne? Kdy se narodil Marcel Dionne? Kde se narodil Marcel Dionne? Marcel Dionne je v kategorii Sport

Kategorie sport, golfistka, marcel Dionne, ilustrační obrázek

Napsáno redaktory Superia.cz. Vyhrazujeme si možnost chyb v uvedených textech. Informace uvedené zde mohou být zastaralé či neaktuální. Texty neaktualizujeme pravidelně. Pro aktuální informace zkuste hledat osobnost, osobu, člověka Marcel Dionne dejme tomu například v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete rozsáhlejší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Marcel Dionne i v jiné kategorii než je sport.