Kdo je to?
Kdo je Roman Červenka? Životopis Roman Červenka, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Roman Červenka

Kdo je Roman Červenka? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Roman Červenka je český hokejista hrající na postu útočníka.
Roman Červenka se narodil 10. prosince 1985 v Praze. Odmalička chtěl být hokejistou, nejprve se stal členem HC Slavia Praha, poté hrál za HC Kometa Brno, HC Hradec Králové, nebo HC Rebel Havlíčkův Brod. Do Slavie se pak vrátil a získal s ní mistrovský titul v sezoně 2007/08. Poté se od sezony 2010/11 dostal i do KHL, kde hrál za Omsk, a v sezoně 2012/13 hrál v NHL za Galgary Flames.
K jeho medailovým úspěchům patří bronzová medaile na MS do 20 let v roce 2005. Dále pak získal zlato na MS v roce 2010, dvakrát bronz na MS 2011 a 2022. Na MS 2022 byl dokonce vyhlášen nejlepším útočníkem, protože tehdy vstřelil 5 branek a celkově získal 17 bodů podle kanadského bodování. Jeho ocenění bylo však mnohem více. Několikrát byl vyhlášen nejproduktivnějším hráčem MS (2010, 2016, 2022), nejlepším střelcem (2011), hokejistou sezony (2016) atd.
V osobním životě je ženatý, jeho manželkou je Veronika Machová, známá modelka a módní návrhářka. Mají spolu syna Denise.
Jeho bratr Matěj Červenka hraje fotbal za FK Teplice.



Kdo je Roman Červenka? Životopis Roman Červenka, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Roman Červenka

Národnost: česká
Datum narození: 10. 12. 1985
Místo narození: Praha

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Roman Červenka? s vašimi přáteli na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Znáte termín Okroška? Víte, co je to Technická výchova? Vzpomenete si na definici slova Mezonetový byt? Rozumíte pojmu Astrobiologie?

Klíčová slova: informace, kde se narodil Roman Červenka?, datum narození, wikipedie, životopis, Roman Červenka, osobnost, lexikon, život, wiki, biografie, narození, Roman Červenka, kdo je Roman Červenka?, kdy se narodil Roman Červenka?, vysvětlení

Pojem Roman Červenka je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informační zdroje

Hledat videa s názvem Roman Červenka na Youtube

Vyhledat slovo Roman Červenka ve Wikipedii

Hledat pojem Roman Červenka ve vyhledávači Qwant

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Roman Červenka ve Wikimedia Commons

Vyhledat výraz Roman Červenka ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Roman Červenka například v Google obrázcích, v nabídce zboží na Heureka.cz, v metavyhledávači Info.com, ve fulltextu Google.cz nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Doporučené pojmy, slova, osobnosti, odborné termíny a výrazy

Biografie, životopis, kdo je to Roman Červenka?

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit Kdo je to Roman Červenka? Kdy se narodil Roman Červenka? Kde se narodil Roman Červenka? Roman Červenka je v kategorii Sport

Kategorie sport, vodní pólista, roman Červenka, ilustrační obrázek

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Chyby vyhrazeny. Neručíme za faktickou přednost a aktuálnost informací. Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. Zkuste najít informace osobnost, osobu, člověka Roman Červenka dejme tomu například v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete rozsáhlejší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Roman Červenka i v jiné kategorii než je sport.