Kdo je to?
Kdo je to Gubernátor? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Gubernátor? Lidé, politika

Gubernátor

Co znamená a jaký je význam slova Gubernátor?

Gubernátor je osoba, která stojí v čele gubernie. Gubernie je velká územně-správní jednotka v rámci země - členění na gubernie je spojeno hlavně s Ruským impériem. Dělení na gubernie zavedl car Petr Veliký.
Gubernátora bychom mohli označit za guvernéra nebo místodržícího dané oblasti, neboť zde zastupuje společnou vládu. Gubernátoři měli v dané gubernii velkou moc a rozsáhlé pravomoci.
V 19. století se na gubernie dělilo Polsko.



Kdo je to Gubernátor? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Gubernátor? Lidé, politika

Sdílejte text pojmu Gubernátor s vašimi kamarády, známými a přáteli na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Vzpomenete si na definici slova Karikatura? Vzpomněli byste si na význam slova Invertor? Vzpomněli byste si co znamená slovo Dysplazie? Znáte definici termínu Krypta?

Klíčová slova: politika, původ slova, wiki, wikipedie, vysvětlení, přesný význam, termín, odborný výraz, Gubernátor, synonymum, přesný výraz, informace, slovo, přesný výraz, definice, pojem

Pojem Gubernátor je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Pro další informace o termínu Gubernátor zkuste tyto odkazy

Najít heslo Gubernátor ve vyhledávači Qwant

Hledat slovo Gubernátor ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít termín Gubernátor ve Wikislovníku

Hledejte bez špehování slovo Gubernátor ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat výraz Gubernátor ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Gubernátor například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve ruském vyhledávači Yandex, ve fulltextu Google.cz nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Výběr z náhodných odborných pojmů, osobností, hesel, termínů

Vysvětlení významu slova Gubernátor, definice, vysvětlení pojmu

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit Kdo je to Gubernátor? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Gubernátor? Definice pojmu Gubernátor se nachází v kategorii Politika

Kategorie politika, náčelník, gubernátor, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Provozovatel neručí za to, že informace uvedené na portálu, nebo na stránkách na které portál odkazuje, jsou správné, úplné a aktuální. Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. Můžete také vyzkoušet hledat informace pojem, slovo, termín, výraznapř. v projektu Wikipedia, kde naleznete komplexní text. Berte v úvahu, že termíny mohou mít víc definic podle různých oborů. Zkuste proto vyhledávání nebo se podívejte do jiných kategorií než je Politika.