Kdo je to?
Kdo je Tomáš Hertl? Životopis Tomáš Hertl, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Tomáš Hertl

Kdo je Tomáš Hertl? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Tomáš Hertl je hokejový útočník, který v současné době hraje v NHL za tým San Jose Sharks. Svou kariéru začínal ve Slavii Praha. Vedle slávistického dresu pravidelně oblékal dresy mládežnických reprezentací. V sezóně 2012-2013 se pražský klub umístil na třetím místě extraligové tabulky a Hertl získal bronzovou medaili z nejvyšší české soutěže. Ta mu však byla malá, proto se rozhodl zkusit štěstí ve slavné NHL, která je snem každého hokejisty.
V roce 2012 byl draftován kalifornským klubem San Jose Sharks. V sezóně 2013-2014 měl na nováčka skvělá čísla v kanadském bodování, když se mu v 37 zápasech podařilo získat 25 bodů za 15 gólů a 10 přihrávek. V zápase proti slavným New York Rangers vstřelil dokonce čtyři góly a rychle se vypracoval na jednoho z nejznámějších českých hokejistů v NHL. Slibně rozjetou sezónu ukončilo zranění kolene, které utrpěl po faulu od Dustina Browna. Zranění ho připravilo nejen o zbytek sezóny NHL, ale také o zimní olympiádu v Soči.
Komplikované poranění kolene se léčilo pomalu a zabrzdilo kariéru, kterou se zájmem sledovala celá NHL. Navzdory tomu se Hertl v nejlepší hokejové lize udržel a přidával slušnou porci gólů i asistencí. V sezóně 2018-2019 měl průměr téměř bod na zápas, když v 77 zápasech získal 74 kanadských bodů. V dalších letech si udržoval dobrou výkonnost i produktivitu, ale odehrál výrazně méně zápasů kvůli zranění kolene, které se často obnovovalo a vyžadovalo léčbu. V roce 2021 začal svou osmou sezónu v NHL, od které očekává nejen pravidelnou porci gólů, ale především pevné zdraví, aby mohl odehrát maximum zápasů a ukázat nesporné hokejové kvality.



Kdo je Tomáš Hertl? Životopis Tomáš Hertl, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Tomáš Hertl

Národnost: česká
Datum narození: 12. listopadu 1993
Místo narození: Praha

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Tomáš Hertl? s jinými lidmi na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Víte co je Vinkulace? Vzpomenete si na definici slova Osteopenie? Rozumíte pojmu Fleece? Vzpomněli byste si na význam slova Komaxit?

Klíčová slova: biografie, zajímavosti, Tomáš Hertl, národnost, wikipedie, sport, vysvětlení, sport, kde se narodil Tomáš Hertl?, Tomáš Hertl, kdo je Tomáš Hertl?, kdy se narodil Tomáš Hertl?, místo narození, osobnosti, datum narození, informace

Pojem Tomáš Hertl je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Jiné doporučené zdroje informací

Hledat slovo Tomáš Hertl ve Wikislovníku

Hledat videa s názvem Tomáš Hertl na Youtube

Najít termín Tomáš Hertl ve Wikipedii

Vyhledat pojem Tomáš Hertl v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Tomáš Hertl ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Tomáš Hertl například ve ruském vyhledávači Yandex, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve vyhledávači Seznam.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v Google překladači.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Životopis, kdo je Tomáš Hertl? Stručná biografie

Nyní již víte Kdo je to Tomáš Hertl? Kdy se narodil Tomáš Hertl? Kde se narodil Tomáš Hertl? Tomáš Hertl patří do kategorie Sport

Sepsáno redaktory Superia.cz. Na informace uvedené na těchto stránkách neposkytujeme záruku. Texty mohou obsahovat nepřesnosti a chyby za které se předem omlouváme. Nemůžeme pravidelně aktualizovat všechny texty. Pro aktuální informace zkuste hledat osobnost, osobu, člověka Tomáš Hertl dejme tomu třeba v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Tomáš Hertl i v jiné kategorii než je sport.

Znáte zkratky POV, SJM nebo FTW? Tyto a dalších 1000 jiných zkratek naleznete zde.