Kdo je to?
Kdo je to Honorární konzul? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Honorární konzul? Lidé, politika

Honorární konzul

Co znamená a jaký je význam slova Honorární konzul?

Honorární konzul je čestná diplomatická funkce. Osoba zastávající tuto funkci pracuje ve prospěch státu, který zastupuje, a to dobrovolně a bez nároku na honorář.
Honorárním konzulem se obvykle stává člověk, který se v podmínkách dané země dobře vyzná, orientuje se ve zdejší administrativě i hospodářských a politických otázkách, takže může svou činností prospět státu, který jej konzulem jmenoval. Obvykle pracuje v souladu s běžným diplomatickým zastoupením v dané zemi, ať už je to velvyslanectví nebo generální konzulát.
Česká republika má ve světě kolem 170 honorárních konzulů.



Kdo je to Honorární konzul? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Honorární konzul? Lidé, politika

Sdílejte uvedený text s jinými osobami na komunitních sítích Facebook, Síť X, Reddit a Pinterest prostřednictvím tlačítek Sdílet.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Znáte definici termínu Zisk? Vzpomněli byste si co znamená slovo Wellness? Vzpomněli byste si co označuje výraz Pivní polévka? Víte co je Balíkovna?

Klíčová slova: termín, etymologie, politika, informace, heslo, odborný výraz, definice, wiki, politika, přesný význam, slovo, přesný výraz, popis, co znamená, význam pojmu, synonymum

Pojem Honorární konzul je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Internetové odkazy na vyhledávače

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Honorární konzul ve Wikimedia Commons

Zkusit najít Honorární konzul v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít termín Honorární konzul ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít heslo Honorární konzul ve vyhledávači Yandex

Vyhledat slovo Honorární konzul ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Honorární konzul například ve Wikislovníku, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Google obrázcích, ve Wikipedii nebo v Google překladači.

Výběr náhodných osobností, odborných termínů, pojmů a hesel

Co znamená Honorární konzul? Definice pojmu, význam a vysvětlení slova

Nyní už nejspíš víte Kdo je to Honorární konzul? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Honorární konzul? Definice pojmu Honorární konzul je v kategorii Politika

Kategorie politika, vlajka čtyři barvy, honorární konzul, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro Superia.cz. Vyhrazujeme si možnost chyb v uvedených textech. Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. Čerstvé informace hledejte výraz,heslo, text, pojem dejme tomu v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete rozsáhlejší text. Berte na vědomí, že pojmy mohou mít více významů v různém kontextu, v různých oborech. Doporučujeme proto pokusit se najít heslo Honorární konzul i jinde než v sekci než v politika.