Kdo je to?
Kdo je to Lidovec? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Lidovec? Lidé, politika

Lidovec

Co znamená a jaký je význam slova Lidovec?

Lidovec je vrcholný představitel, člen či názorový souputník lidové strany.
V české politice jako lidovce označujeme členy Křesťanské a demokratické unie - České strany lidové, která má zkratku KDU-ČSL. Jde o konzervativní stranu orientovanou na křesťanské hodnoty. Vzhledem k tomu, že co se týče politického názorového spektra, drží se strana ve středu, je vhodným koaličním partnerem pro pravicové i levicové strany. KDU-ČSL v moderní době dosahovala v parlamentních volbách obvykle výsledků do deseti procent, ve volbách 2010 lidovci z PS vypadli kvůli špatnému volebnímu výsledku, ale v dalších volbách se dokázali vrátit.
Lidovci byli v české politice zastoupeni již od první republiky, kdy vznikla Československá strana lidová. V letech komunistické totality pak byla tato strana zastoupena v tzv. Národní frontě. Po sametové revoluci se transformovala do zmíněné KDU-ČSL.
Obdobu této strany má řada evropských zemí.



Kdo je to Lidovec? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Lidovec? Lidé, politika

Text s definicí výrazu Lidovec doporučujeme sdílet s dalšími lidmi na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si co znamená slovo Zelený zákal? Rozumíte pojmu Invektiva? Víte, co je to Ztracené bednění? Znáte pojem Vývojová dysfázie?

Klíčová slova: heslo, etymologie, formulace, informace, politika, původ slova, co znamená, přesný výraz, lexikon, odborný výraz, synonymum, wikipedie, termín, slovo, Lidovec, význam slova

Pojem Lidovec je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Vyhledat výraz Lidovec ve vyhledávači Yandex

Hledat videa s názvem Lidovec na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Lidovec ve Wikimedia Commons

Vyhledat heslo Lidovec ve Wikipedii

Hledat frázi Lidovec ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Lidovec například v Google obrázcích, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Microsoft Bing nebo v Lingea slovnících.

Vybrané odborné pojmy, slova, osobnosti, termíny

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Lidovec

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit Kdo je to Lidovec? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Lidovec? Definice pojmu Lidovec se nachází v sekci Politika

Kategorie politika, sekretář , lidovec, ilustrační obrázek

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Neručíme za eventuální chyby v textech. Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. Pokuste se vyhledat informace pojem, definici, text, výrazřekněme třeba ve známé Wikipedii, kde naleznete komplexní text. Termíny, slova, pojmy, resp. hesla mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Pokuste se najít termín Lidovec i v jiné kategorii než v politika.