Kdo je to?
Kdo je Martin Nejedlý? Životopis Martin Nejedlý, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Martin Nejedlý

Kdo je Martin Nejedlý? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Martin Nejedlý je český podnikatel a politik. Od roku 2014 působil jako poradce prezidenta Miloše Zemana.
V roce 2002 založil a stal se předsedou představenstva společnosti ENE INVESTMENT, která od roku 2007 spolupracuje s ruským LUKOILEM pod značkou společnosti LUKOIL Aviation Czech. LUKOIL je největší ruská společnost zabývající se těžbou a zpracováním ropy. I právě kvůli těmto vazbám je Nejedlý často vnímán jako osoba spojená s nejvyššími patry ruského businessu, ale také obecně s Putinovým režimem.
Právě vazby na Ruskou federaci a její režim často vzbuzují kontroverze v Nejedlého politické kariéře.
Martin Nejedlý má blízký vztah s prezidentem Milošem Zemanem. Od roku 2009 do roku 2018 působil na pozici místopředsedy ve Straně práv občanů ZEMANOVCI. V roce 2014 začal působit jako Zemanův poradce. Nemá však žádnou oficiální funkci a jeho aktivita na Pražském hradě tak často vyvolává otázky a nelibost veřejnosti i institucí - není totiž jasné, co je jeho úkolem, s kým jedná a za jakým účelem. Média hovoří o výrazném proruském vlivu, který Nejedlý přinesl do politiky Pražského hradu. Za kontroverzní je považována skutečnost, že byl Nejedlému vystaven diplomatický pas, ačkoli nezastává žádnou volenou ani oficiální funkci. Přestože byl prezident Zeman během svých dvou mandátů několikrát vyzýván, aby s Martinem Nejedlým přestal spolupracovat, zůstává Nejedlý stále v jeho poradním týmu.



Kdo je Martin Nejedlý? Životopis Martin Nejedlý, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Základní informace o osobě Martin Nejedlý

Národnost: česká
Datum narození: 7. července 1966
Místo narození: Kunovice, Uherskohradištsko

Líbí se stručný životopis s osobou Martin Nejedlý? Pak se podělte s blízkými na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Víte co je Rekord? Pamatujete si definici pojmu Nikotin? Rozumíte pojmu Refrén? Vzpomněli byste si co znamená slovo Suverenita?

Klíčová slova: informace, lexikon, wikipedie, kdo je Martin Nejedlý?, místo narození, zajímavosti, vysvětlení, kde se narodil Martin Nejedlý?, národnost, Martin Nejedlý, datum narození, narození, politika, kdy se narodil Martin Nejedlý?, Martin Nejedlý, popis

Pojem Martin Nejedlý je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Další informační zdroje

Zkusit najít výraz Martin Nejedlý ve vyhledávači Qwant

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Martin Nejedlý ve Wikimedia Commons

Vyhledat výraz Martin Nejedlý na Google obrázcích

Hledat frázi Martin Nejedlý ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít slovo Martin Nejedlý ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Martin Nejedlý například ve videích na Youtube, v Lingea slovnících, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Často hledané pojmy, osobnosti, výrazy, odborné termíny a slova

Biografie, životopis, kdo je to Martin Nejedlý?

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Martin Nejedlý? Kdy se narodil Martin Nejedlý? Kde se narodil Martin Nejedlý? Martin Nejedlý je v kategorii Politika

Kategorie politika, vlajka kompilace, martin Nejedlý, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Pečlivě jsme prošli a zkontrolovali všechny naše texty. Přesto se však může stát, že zde objevíte chybu nebo překlep. Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. Vyzkoušejte nalézt informace osobnost, osobu, člověka Martin Nejedlý kupř. v projektu Wikipedia, kde naleznete podrobnější popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Martin Nejedlý i v jiné kategorii než je politika.