Kdo je to?
Kdo je to Mocnář? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Mocnář? Lidé, politika

Mocnář

Co znamená a jaký je význam slova Mocnář?

Mocnář je označení pro panovníka.
Mocnář je osoba, která drží absolutní moc. Proto se používá pro panovníka, který vládne velkou, až absolutistickou mocí - krále či ještě častěji císaře.
V našem kontextu se za mocnáře obvykle označovali panovníci z habsburského rodu. Objevuje se pak i termín odvozený z tohoto slova "mocnářství", které označuje říši, jíž mocnář vládne.
Jde o slova zastaralé, které už se v moderní češtině příliš nepoužívá. Vzhledem ke zmíněnému historickému kontextu je však stále součástí literatury a filmu. V historii se obvykle panovnická moc pojila s muži, proto je běžné používat maskulinní tvar "mocnář. Například v případě Marie Terezie bychom však mohli použít termín "mocnářka", ačkoli není běžný.



Kdo je to Mocnář? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Mocnář? Lidé, politika

Zaujalo vás slovo, termín Mocnář? Potom se podělte s kamarády na Redditu, Facebooku, Pinterestu nebo na jiných tzv. sociálních sítích.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Znáte pojem Flowin? Znáte termín Ješitnost? Pamatujete si definici pojmu Korfbal? Víte, co je to Panaricium?

Klíčová slova: politika, popis, význam pojmu, informace, původ slova, přesný výraz, synonymum, etymologie, heslo, odborný výraz, vysvětlení, lexikon, wikipedie, definice, formulace, slovo

Pojem Mocnář je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Mocnář ve Wikimedia Commons

Hledat videa s názvem Mocnář na Youtube

Vyhledat výraz Mocnář ve vyhledávači Yandex

Najít výraz Mocnář ve fulltextu Seznam.cz

Hledat pojem Mocnář ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Mocnář například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Lingea slovnících, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v evropském vyhledávači Qwant nebo v Google překladači.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Co znamená Mocnář? Definice pojmu, význam a vysvětlení slova

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku Kdo je to Mocnář? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Mocnář? Definice pojmu Mocnář se nachází v kategorii Politika

Kategorie politika, premiér, mocnář, ilustrační obrázek

Napsáno redaktory Superia.cz. Neručíme za správnost a aktuálnost uvedených informací. Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Doporučujeme taktéž hledat informace pojem, slovo, termín, výrazkupříkladu v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete nejspíš podrobnější text. Nezapomeňte prosím, že ke každému slovu může existovat vícero definic v různém kontextu, v různých oborech. Nezbývá, než vám doporučit hledání v jiných kategoriích než je Politika.