Kdo je to?
Kdo je to Zákonodárce? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Zákonodárce? Lidé, politika

Zákonodárce

Co znamená a jaký je význam slova Zákonodárce?

Zákonodárce je zjednodušeně ten, kdo vydává zákony.
V minulosti šlo například o panovníka. V moderní době jde obvykle o parlamenty a jejich členy.
V teorii moderního demokratického státu, která vyznává systém vah a protivah, se moc v zemi dělí na zákonodárnou, výkonnou a soudní. Zákonodárnou moc má v České republice Parlament. Ten se dělí na dvě komory: Poslaneckou sněmovnu a Senát. Členy těchto komor tedy můžeme označovat za zákonodárce.
V demokratických státech jsou zákonodárci obvykle voleni ve volbách a vykonávají zákonodárnou roli po dobu daného mandátu.



Kdo je to Zákonodárce? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Zákonodárce? Lidé, politika

Líbí se vám definice kdo je to Zákonodárce? Pak se podělte s vašimi přáteli na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si co znamená slovo Dezinfekce? Rozumíte pojmu Epilog? Víte, co je to Anesteziologie? Znáte pojem Justiční vražda?

Klíčová slova: politika, Zákonodárce, přesný výraz, význam pojmu, přesný význam, vysvětlení, význam slova, etymologie, politika, lexikon, wiki, odborný výraz, termín, slovo, význam, popis

Pojem Zákonodárce je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Najít výraz Zákonodárce ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat výraz Zákonodárce ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít heslo Zákonodárce ve fulltextu Seznam.cz

Hledat termín Zákonodárce ve Wikipedii

Hledat videa s názvem Zákonodárce na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Zákonodárce například v Microsoft Bing, v projektu slovnik.cz, ve Wikipedii, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Často žádané pojmy, osoby, výrazy, osobnosti, odborné termíny a slova

Význam slova, definice, pojem, vysvětlení co znamená Zákonodárce

Z předchozího textu jste se dozvěděli Kdo je to Zákonodárce? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Zákonodárce? Definice pojmu Zákonodárce je v kategorii Politika

Kategorie politika, náčelnice, zákonodárce, ilustrační obrázek

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Přes veškerou pečlivost mohou texty chyby. Za případné faktické nebo pravopisné chyby se dopředu omlouváme. Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. Čerstvé informace hledejte výraz, heslo, pojem, termín, text, slovo řekněme třeba v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete podrobný text. Termíny, slova, pojmy, resp. hesla mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Pokuste se najít termín Zákonodárce i v jiné kategorii než v politika.