Kdo je to?
Kdo je Alex Král? Životopis Alex Král, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Alex Král

Kdo je Alex Král? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Alex Král je profesionální fotbalový hráč a český reprezentační záložník, který hraje od roku 2019 za ruský prvoligový klub FK Spartak Moskva. Král se narodil v Košicích, ale později se s rodiči přestěhoval do Brna, kde začal s fotbalem. Zde začal hrát za klub Moravská Slavie Brno (2004-07), odkud přestoupil do mládežnického mužstva FC Zbrojovka Brno, kde hrál pět let (2007-12). Dalších pět let strávil v mládežnickém mužstvu SK Slavia Praha (2012-17).
Ze Slavie Alex Král přestoupil roku 2017 do prvoligového týmu FK Teplice, kde začal nastupovat již za A-tým a debutoval tak v nejvyšší soutěži. Za teplice odehrál celou sezónu 2017/18 a v polovině další sezóny 2018/19 přestoupil do SK Slavia Praha. Hned na konci ročníku slavil s týmem zisk mistrovského titulu a Českého ligového poháru. Hned po úspěšné sezóně přestoupil do ruského velkoklubu FK Spartak Moskva (druhý nejdražší přestup historie naší ligy).
Od roku 2014 Král působil v reprezentaci v kategorii U17. Prošel kategoriemi U18, U19, U20 a U21. S reprezentací do 19 let se dostal do semifinále na Mistrovství Evropy v roce 2017 (po turnaji byl nominován do all-stars týmu celého šampionátu). Mezi seniory debutoval v roce 2019 proti Brazílii v přátelském utkání. Alex Král si zahrál na Euro 2020 (hráno v roce 2021), kde se s mužstvem dostal do čtvrtfinále.



Kdo je Alex Král? Životopis Alex Král, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní údaje o osobě Alex Král

Národnost: česká
Datum narození: 19. 5. 1998
Místo narození: Košice, Slovenská republika

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Alex Král s jinými osobami prostřednictvím sociálních sítích Facebook, Pinterest, Reddit nebo Twitter.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si co znamená slovo Paella? Víte, co je to Pašijový týden? Víte, co je to Člověkoden? Rozumíte pojmu Android Auto?

Klíčová slova: datum narození, místo narození, životopis, kdo je Alex Král?, sport, popis, kde se narodil Alex Král?, život, wikipedie, biografie, Alex Král, Alex Král, osobnosti, narození, osobnost, kdy se narodil Alex Král?

Pojem Alex Král je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Hledat videa s názvem Alex Král na Youtube

Hledat slovo Alex Král ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít pojem Alex Král na Google.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Alex Král ve Wikimedia Commons

Najít slovo Alex Král ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Alex Král například v evropském vyhledávači Qwant, v Lingea slovnících, ve fulltextu Yahoo.com, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Vybrané odborné pojmy, slova, osobnosti, termíny

Životopis, kdo je Alex Král? Stručná biografie

Z předchozího textu jste se dozvěděli Kdo je to Alex Král? Kdy se narodil Alex Král? Kde se narodil Alex Král? Alex Král je v kategorii Sport

Kategorie sport, kanoistka, alex Král, ilustrační obrázek

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za aktuálnost, správnost a přesnost informací uvedených na tomto webu. Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. Pro aktuální informace zkuste hledat osobnost, osobu, člověka Alex Král dejme tomu například v české Wikipedii, kde můžete najít komplexní popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Alex Král i v jiné kategorii než je sport.