Kdo je to?
Kdo je Eva Adamczyková? Životopis Eva Adamczyková, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Eva Adamczyková

Kdo je Eva Adamczyková? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Eva Adamczyková, rodným jménem Samková, je česká snowboardistka a reprezentantka ve snowboardcrossu, olympijská vítězka. Samková se narodila 28. dubna 1993 ve Vrchlabí v Krkonoších. Má sestru Janu.
Od dvou do sedmi let jezdila na lyžích, poté si zvolila snowboard. V deseti letech se zúčastnila prvních závodů. Nejprve závodila ve freestyle snowboardingu, ale roku 2008 přešla ke snowboardcrossu.
Své vzdělání Eva Adamczyková získala na gymnáziu ve Vrchlabí, kde se snažila skloubit studium s intenzivním tréninkem snowboardingu.
Od roku 2010 začala reprezentovat Českou republiku na mezinárodních soutěžích. Z juniorských Mistrovství světa si přivezla třikrát zlatou medaili (2010, 2011 a 2013). Mezi seniory získala na Mistrovství světa dvě zlaté medaile (2019 a 2023) a jednu bronzovou medaili (2021). Doposud třikrát se stala celkovou vítězkou ve snowboardcrossu v rámci Světového poháru, a to v sezónách 2016-2017, 2018-2019 a 2020-2021.
Největší úspěch zaznamenala roku 2014, kdy se zúčastnila Zimních olympijských her v Soči v Rusku. Zde předvedla své mimořádné dovednosti a získala zlatou medaili, čímž se stala první českou olympijskou vítězkou ve snowboardingu. Na dalších Zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu vybojovala bronzovou medaili. Kvůli léčbě zranění se nemohla zúčastnit ZOH v Pekingu 2022.
V roce 2015 se stala celkovou vítězkou Světového poháru ve snowboardcrossu, a to jako první Češka v historii. O rok později získala stříbrnou medaili na Mistrovství světa v snowboardingu v italském Livignu (2016).
Adamczyková se stala čtyřnásobnou vítězkou ankety Král bílé stopy v letech 2014, 2019, 2021 a 2023.
Proslavila se také tím, že má během závodů namalovaný knírek.
Od roku 2022 je Eva vdaná za českého herce Marka Adamczyka.



Kdo je Eva Adamczyková? Životopis Eva Adamczyková, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Eva Adamczyková

Národnost: česká
Datum narození: 28. 4. 1993
Místo narození: Vrchlabí, Česká republika

Popis osobnosti Eva Adamczyková můžete sdílet s rodinou a kamarády na Pinterestu, Redditu, Twitteru anebo na Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Vzpomenete si na definici slova Nylon? Znáte definici termínu Alcantara? Vzpomněli byste si co znamená slovo Exhibice? Pamatujete si definici pojmu Duchovno?

Klíčová slova: kde se narodila Eva Adamczyková?, osobnosti, datum narození, národnost, sport, životopis, narození, osobnost, popis, vysvětlení, sport, místo narození, wiki, informace, život, wikipedie

Pojem Eva Adamczyková je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další zdroje informací o slovu Eva Adamczyková

Zkusit najít heslo Eva Adamczyková na Google obrázcích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Eva Adamczyková ve Wikimedia Commons

Najít výraz Eva Adamczyková ve vyhledávači Qwant

Najít pojem Eva Adamczyková ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít termín Eva Adamczyková ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Eva Adamczyková například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v metavyhledávači Info.com nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Stručná biografie, resp. životopis osoby Eva Adamczyková

Teď už víte Kdo je to Eva Adamczyková? Kdy se narodila Eva Adamczyková? Kde se narodila Eva Adamczyková? Eva Adamczyková je v kategorii Sport

Kategorie sport, vodní pólistka, eva Adamczyková, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro server Superia.cz. Nemůžeme ručit za přesnost, správnost a aktuálnost informací. Veškeré zde uvedené informace jsou bez záruky. Nemáme možnost pravidelné aktualizace článků. Pokuste se vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Eva Adamczyková řekněme na webovkách projektu Wikipedia, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Eva Adamczyková i v jiné kategorii než je sport.