Kdo je to?
Kdo je Eva Romanová? Životopis Eva Romanová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Eva Romanová

Kdo je Eva Romanová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Eva Romanová je bývalá československá reprezentantka v krasobruslení a čtyřnásobná mistryně světa v tancích na ledě spolu s jejím bratrem Pavlem Romanem. Romanová se narodila na Moravě v Olomouci a již od malička se věnovala krasobruslení i se svým bratrem Pavlem.
Když měla Romanová teprve 16 let, vyhrála s bratrem své první mistrovství světa, které se konalo v Praze (1962). Tento úspěch zopakovali i v následujících třech letech 1963-1965 na šampionátech v Itálii (Cortina d’Ampezzo), ve Spolkové republice Německo (Dortmund) a ve Spojených státech amerických (Colorado Springs). V letech 1964 a 1965 se stala navíc i mistryní Evropy ze šampionátů v maďarské Budapešti a v Grenoblu ve Francii. Poté se spolu vypravili do USA, kde během let 1965-1971 vystupovali v americkém letním revue s názvem Holiday on Ice. Romanová se během života v USA provdala za komika a krasobruslaře Jackie Grahama. S manželem žili ve státe Texas a také podnikli pětiletou cestu karavanem po USA. Z USA se přestěhovali do Anglie, kde její manžel zemřel. V roce 2001 se Romanová vrátila zpět do ČR, kde se nastěhovala do vesnice Lipnice u Rokycan. O čtyři roky později zemřela její matka a potom se přestěhovala zpět do Anglie. Roku 1962 Romanová vyhrála anketu o nejlepšího sportovce Československa.



Kdo je Eva Romanová? Životopis Eva Romanová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní údaje o osobě Eva Romanová

Národnost: česká
Datum narození: 27. 1. 1946
Místo narození: Olomouc, Československo

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Eva Romanová s vašimi kamarády na komunitních sítích Facebook, Síť X, Reddit a Pinterest prostřednictvím tlačítek Sdílet.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Víte co je Antioxidant? Vzpomněli byste si co znamená slovo Bronz? Rozumíte pojmu Šantán? Víte co je Pravý úhel?

Klíčová slova: datum narození, popis, informace, wikipedie, kde se narodila Eva Romanová?, biografie, narození, osobnost, osobnosti, národnost, místo narození, wiki, vysvětlení, životopis, kdo je Eva Romanová?, Eva Romanová

Pojem Eva Romanová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších zdrojích

Vyhledat výraz Eva Romanová ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít termín Eva Romanová ve vyhledávači Yandex

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Eva Romanová ve Wikimedia Commons

Hledat výraz Eva Romanová ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat slovo Eva Romanová na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Eva Romanová například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v projektu slovnik.cz, ve fulltextu Google.cz, ve videích na Youtube nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Životopis, kdo je Eva Romanová? Stručná biografie

Teďka už zajisté víte Kdo je to Eva Romanová? Kdy se narodila Eva Romanová? Kde se narodila Eva Romanová? Eva Romanová je v sekci Sport

Kategorie sport, sumo žena, eva Romanová, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro Superia.cz. Informace obsažené na našich webových stránkách byly pečlivě zkontrolovány. I přesto však nepřebíráme odpovědnost za případné chyby. Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. Pokuste se vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Eva Romanová dejme tomu třeba v české Wikipedii, kde můžete najít nejspíše podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Eva Romanová i v jiné kategorii než je sport.