Kdo je to?
Kdo je Jakub Jankto? Životopis Jakub Jankto, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Jakub Jankto

Kdo je Jakub Jankto? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Jakub Jankto je český profesionální fotbalový záložník a reprezentant, který nyní působí v prvoligovém italském klubu Cagliari Calcio. Jankto se narodil v lednu 1996 v Praze. Fotbalu se věnoval již od útlého věku života a v pouhých šesti letech se připojil k akademii pražského klubu SK Slavia Praha.
Jankto působil v akademii Slavie Praha v letech 2002-2014. Během roku 2011 hostoval ve druholigovém pražském klubu FK Viktoria Žižkov. Po 12 letech ve Slavii odehrál sezónu 2014-2015 v mládežnickém týmu italského klubu Udinese Calcio. V roce 2015 Jankto debutoval mezi muži v italské nejvyšší soutěži Serie A. V Itálii následně Jankto strávil celkem šest sezón (2015-2021). V letech 2015-2019 hájil barvy Udinese. Za tu dobu hostoval ve dvou dalších italských týmech (Ascoli a Sampdoria Janov). Právě do Sampdorie Janov nakonec přestoupil v roce 2019. V Sampdorii Janov odehrál dvě sezóny (2019-2021) pod úspěšným trenérem Claudiem Ranierim.
Z Itálie se Jakub Jankto stěhoval do španělského týmu z Madridu, a to do Getafe. Po první sezóně 2021-2022 odešel Jankto na jednoroční hostování do pražské Sparty. Z týmu byl však v dubnu 2023 vyřazen z důvodu dopravního incidentu s policií a kvůli osobním důvodům. O dva měsíce dříve Jakub Jankto na své sociální síti zveřejnil, že je homosexuál. Sparta se po konci sezóny radovala ze zisku ligového titulu.
Po úspěšné sezóně ve Spartě mu vypršela smlouva s Getafe. Zájem projevilo italské Cagliari Calcio, které se probojovalo zpět mezi italskou elitu. Jankto se tak po přestupu na Sardínii znovu shledal s trenérem Ranierim, který v současnosti tým vede.
Jankto reprezentoval Česko už od kategorie U17. Roku 2017 se probojoval s U21 na Mistrovství Evropy v Polsku. Ve stejném roce debutoval za A-mužstvo české reprezentace v přátelském utkání proti Litvě. Ve svém premiérovém zápase za reprezentaci skóroval.
Kromě fotbalu se Jankto věnuje také e-sportu. Založil dokonce roku 2018 klub s názvem Team Sampi. Team Sampi hrává na turnajích her FIFA, NHL, League of Legends a TrackMania.



Kdo je Jakub Jankto? Životopis Jakub Jankto, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Jakub Jankto

Národnost: česká
Datum narození: 19. 1. 1996
Místo narození: Praha, Česká republika

Popis osobnosti Jakub Jankto můžete sdílet s partnery, kolegy a kamarády na Redditu, Facebooku, Pinterestu nebo na jiných tzv. sociálních sítích.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Znáte termín Hydrosféra? Znáte termín Ageismus? Vzpomenete si na definici slova Predikce? Víte, co je to Protein?

Klíčová slova: wikipedie, lexikon, zajímavosti, život, kde se narodil Jakub Jankto?, národnost, kdo je Jakub Jankto?, místo narození, osobnost, Jakub Jankto, narození, kdy se narodil Jakub Jankto?, osobnosti, datum narození, popis, biografie

Pojem Jakub Jankto je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších zdrojích

Hledat videa s názvem Jakub Jankto na Youtube

Zkusit najít termín Jakub Jankto ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít frázi Jakub Jankto ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít termín Jakub Jankto ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat termín Jakub Jankto ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Jakub Jankto například ve fulltextu Google.cz, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Google obrázcích nebo v Lingea slovnících.

Výběr náhodných osobností, odborných termínů, pojmů a hesel

Životopis, kdo je Jakub Jankto? Stručná biografie

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku Kdo je to Jakub Jankto? Kdy se narodil Jakub Jankto? Kde se narodil Jakub Jankto? Jakub Jankto patří do sekce Sport

Kategorie sport, plavec, jakub Jankto, ilustrační obrázek

Napsáno redaktory Superia.cz. Neručíme za správnost či přesnost obsahu těchto webových stránek. Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. Doporučujeme taktéž hledat informace osobnost, osobu, člověka Jakub Jankto dejme tomu třeba ve Wikipedii, kde můžete najít podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Jakub Jankto i v jiné kategorii než je sport.