Kdo je to?
Kdo je Jöel Veltman? Životopis Jöel Veltman, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Jöel Veltman

Kdo je Jöel Veltman? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Joël Ivo Veltman je nizozemský profesionální fotbalový obránce, reprezentant Nizozemska a hráč anglického prvoligového klubu Brighton & Hove Albion. Veltman se narodil v holandském městě IJmuiden. Brzy se začal věnovat hraní fotbalu ve svém rodném městě, kde hrál za místní klub VV IJmuiden. Odtud jej v jeho 9 letech získal slavný holandský velkoklub AFC Ajax Amsterdam (2001). Prošel si mládežnickou akademií a roku 2009 se zúčastnil Mistrovství Evropy do 17 let. Na turnaji skončili druzí, ve finále prohráli s týmem Německa v prodloužení (1:2). Ve stejném roce se Veltman zúčastnil Mistrovství světa do 17 let v africké Nigérii. Zde však tým Nizozemců nepostoupil ani ze skupiny. Mezi seniory v reprezentaci debutoval ve 21 letech v přátelském utkání s Kolumbií (2013). V následujícím roce se zúčastnil Mistrovství světa v Brazílii. Tým Holandska si z turnaje odvezl bronzovou medaili po výhře 3:0 nad domácí Brazílií.
Do A týmu Ajaxu Amsterdam se Veltman dostal již ve 20 letech v roce 2012. Debutoval na domácí půdě v ligovém zápase proti týmu NEC Nijmegen. Hned na konci jeho první sezóny 2012/13 se s týmem radoval ze zisku mistrovského titulu a později z vítězství v nizozemském Superpoháru. Titul s Ajaxem slavil ještě dvakrát a to v sezóně 2013/14 a 2018/19. Celkem odehrál za A tým Ajaxu Amsterdam 8 sezón. Po sezóně 2019/20 přestoupil do první anglické ligy Premier League do klubu Brighton & Hove Albion. V klubu hraje již druhou sezónu.



Kdo je Jöel Veltman? Životopis Jöel Veltman, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní údaje o osobě Jöel Veltman

Národnost: nizozemská
Datum narození: 15. 1. 1992
Místo narození: IJmuiden, Nizozemsko

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Jöel Veltman s dalšími osobami na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Vzpomněli byste si co znamená slovo Okamžitá platba? Víte, co je to Alergie? Víte, co je to Kulturní dědictví? Rozumíte pojmu Alma mater?

Klíčová slova: lexikon, kde se narodil Jöel Veltman?, národnost, místo narození, popis, informace, datum narození, osobnost, životopis, osobnosti, sport, wikipedie, život, wiki, Jöel Veltman, vysvětlení

Pojem Jöel Veltman je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Linky na další online zdroje

Vyhledat výraz Jöel Veltman ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat slovo Jöel Veltman ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít pojem Jöel Veltman na Google obrázcích

Hledejte bez špehování slovo Jöel Veltman ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít termín Jöel Veltman ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Jöel Veltman například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Lingea slovnících, ve Wikislovníku, v Microsoft Bing nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Často hledaná slova, osobnosti, termíny a odborné pojmy

Biografie, životopis, kdo je to Jöel Veltman?

Teďka už zajisté víte Kdo je to Jöel Veltman? Kdy se narodil Jöel Veltman? Kde se narodil Jöel Veltman? Jöel Veltman se nachází v kategorii Sport

Kategorie sport, baletka, jöel Veltman, ilustrační obrázek

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Neručíme za pravdivost poskytovaných informací. Některé informace již mohou být zastaralé nebo neaktuální. Zkuste též najít informace osobnost, osobu, člověka Jöel Veltman kupř. v projektu Wikipedia, kde můžete najít komplexní popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Jöel Veltman i v jiné kategorii než je sport.