Kdo je to?
Kdo je to Imperialista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Imperialista? Lidé, politika

Imperialista

Co znamená a jaký je význam slova Imperialista?

Imperialismus je světonázor, který aktivně podporuje vznik, udržení a posílení velmocenských států. Imperialista obvykle podporuje jednu velmoc (většinou svoji vlast) v tom, aby získávala silné postavení ve světě a rozšiřovala svůj vliv. Imperialistická politika je zaměřená na silová řešení, často je také považována za dobyvačnou a militantní, neboť velmoc se snaží rozšířit svůj vliv i na území, která zatím nemá pod kontrolou.
Výraz imperialismus se začal používat v souvislosti s britským kolonialismem, postupně však získal obecnou platnost a používá se i v kontextu moderních velmocí.
Označení imperialisté také používal komunistický slovník pro západní kapitalistické státy.



Kdo je to Imperialista? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Imperialista? Lidé, politika

Zaujalo vás slovo, termín Imperialista? Potom se podělte s kamarády na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si co označuje výraz Engelova křivka? Vzpomněli byste si na význam slova Czech POINT? Znáte pojem Anafylaktický šok? Znáte definici termínu FMCG?

Klíčová slova: původ slova, lexikon, význam pojmu, pojem, synonymum, definice, Imperialista, etymologie, význam, přesný výraz, co znamená, přesný výraz, wikipedie, politika, vysvětlení, informace

Pojem Imperialista je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Zkusit najít pojem Imperialista ve Wikipedii

Zkusit najít výraz Imperialista ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít termín Imperialista v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat heslo Imperialista na Google.cz

Hledat výraz Imperialista ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Imperialista například ve fulltextu Google.cz, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Google obrázcích, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v projektu slovnik.cz.

Doporučené pojmy, slova, osobnosti, odborné termíny a výrazy

Co znamená Imperialista? Definice pojmu, význam a vysvětlení slova

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku Kdo je to Imperialista? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Imperialista? Definice pojmu Imperialista se nachází v kategorii Politika

Kategorie politika, vlajka národ, imperialista, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Provozovatel neručí za správnost a aktuálnost zde uvedených informací. Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Zkuste najít informace pojem, slovo, termín, výrazdejme tomu například v projektu Wikipedia, kde naleznete podrobnější popis. Berte v úvahu, že termíny mohou mít víc definic v různém kontextu, v různých oborech. Vyzkoušet tak můžete i příslušná homonyma a synonyma v jiných sekcích než politika.