Kdo je to?
Kdo je to Neoliberál? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Neoliberál? Lidé, politika

Neoliberál

Co znamená a jaký je význam slova Neoliberál?

Neoliberál je člověk hlásící se k ekonomické a filozofické ideji neoliberalismu.
Neoliberalismus se začal objevovat v 1. polovině 20. století a navazoval na liberalismus, zároveň však byl reakcí na hospodářskou krizi z 30. let a sociální problémy.
Liberalismus se vyvíjel již od 18. století a mezi jeho základní myšlenky se řadí osobní svoboda, volný trh, soukromé vlastnictví, štíhlý státní aparát a obecně co nejmenší státní zásahy do individuálního života občanů.
Sociální a ekonomické otřesy, které potkaly svět v první polovině 20. století, však zasadily teoriím liberalismu značné rány. Proto se začal rozvíjet neoliberalismus, který se pokoušel přijít s myšlenkami, které by zachovaly základy liberalismu, ale zároveň zohledňovaly i zkušenosti z hospodářské krize, které liberalismus neuměl reflektovat.



Kdo je to Neoliberál? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Neoliberál? Lidé, politika

Sdílejte tuto stránku se slovem Neoliberál se známými na internetových sociálních sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter (síť X) či Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Pamatujete si definici pojmu Ledolezení? Vzpomenete si na definici slova RAM? Znáte termín Římský klub? Vzpomněli byste si na význam slova Gravitace?

Klíčová slova: vysvětlení, význam, přesný význam, slovo, přesný výraz, termín, Neoliberál, etymologie, význam slova, lexikon, Neoliberál, synonymum, popis, formulace, co znamená, wikipedie

Pojem Neoliberál je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Další možné informační zdroje

Zkusit najít pojem Neoliberál ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít heslo Neoliberál ve Wikipedii

Hledat heslo Neoliberál na Google.cz

Vyhledat termín Neoliberál ve vyhledávači Qwant

Vyhledat termín Neoliberál ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Neoliberál například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v Microsoft Bing, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v projektu slovnik.cz.

Další osobnosti, lidé, pojmy, významy slov, hesla, výrazy

Vysvětlení významu slova Neoliberál, definice, vysvětlení pojmu

Právě jste zjistili Kdo je to Neoliberál? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Neoliberál? Definice pojmu Neoliberál je v kategorii Politika

Kategorie politika, ministr, neoliberál, ilustrační obrázek

Sepsáno redaktory Superia.cz. Vyhrazujeme si možnost chyb v uvedených textech. Není v našich silách pravidelně aktualizovat texty na tomto webu. Zkuste též najít informace výraz,heslo, text, pojem dejme tomu třeba na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete nejspíš komplexnější text. Neměli byste zapomenout na to, že ke každému výrazu, může existovat víc definic podle různých oborů. Proto prosím zapátrejte i v jiných kategoriích než je Politika.