Kdo je to?
Kdo byl Tony Esposito? Životopis Tony Esposito, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Tony Esposito

Kdo byl Tony Esposito? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Tony Esposito je bývalý kanadský hokejový brankář, který se narodil 23. dubna 1943 v Sault Ste. Marie, v Kanadě. Během své kariéry působil v NHL, kde byl považován za jednoho z nejlepších brankářů své doby.
Oženil se s manželkou Marylin a měli spolu dva syny, Marka a Jasona. Rodina byla pro Tonyho velmi důležitá a měl ji vždy na prvním místě. Kromě hokeje se věnoval také svým synům a trávil s nimi co nejvíce času.
Esposito začal svou hokejovou kariéru v juniorských týmech a poté pokračoval v působení v minor league. V roce 1968 se stal profesionálním hokejistou, když podepsal smlouvu s Chicago Blackhawks. Během svých prvních několika sezón v NHL se stal jedním z nejlepších brankářů ligy a pomohl dovést Chicago Blackhawks k mnoha úspěchům.
V roce 1972 byl Esposito vyhlášen nejlepším brankářem ligy a třikrát získal cenu Vezina Trophy. Během své kariéry také několikrát reprezentoval Kanadu na světových šampionátech, kde vyhrál nad Československem. Později se také objevil na Kanadském poháru v roce 1981, už ale v americké reprezentaci.
Esposito byl vynikajícím brankářem s neuvěřitelnými reflexy a schopností udržet klid a pohodu v těžkých situacích. Byl také velmi oblíbený mezi fanoušky a respektován svými spoluhráči a soupeři. Po ukončení své kariéry v roce 1984 byl zařazen do Síně slávy NHL.
Mezi jeho koníčky patřil golf a rybaření, které mu umožňovaly vypnout od hokejového světa a užít si čas s rodinou a přáteli.
V průběhu života se stal vzorem pro mnoho mladých hokejistů a fanoušků.
Vedle své kariéry v hokeji se Tony Esposito také zasloužil o charitu a podporu různých dobročinných organizací. Jeho významný přínos k hokeji a jeho osobnost jsou dodnes ctěny a váženy.
Tony Esposito zůstává jedním z nejvýznamnějších a nejtalentovanějších brankářů v historii NHL a jeho jméno bude navždy spojeno s úspěchy a slávou Chicago Blackhawks.



Kdo byl Tony Esposito? Životopis Tony Esposito, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Tony Esposito

Národnost: kanadská
Datum narození: 23. dubna 1943
Místo narození: Sault Ste. Marie, Kanada
Datum úmrtí: 10. srpna 2021

Sdílejte tuto stránku s osobností Tony Esposito s ostatními na vašich účtech sociálních sítích jako je Pinterest, Reddit, Facebook anebo Twitter.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Víte co je Internet? Víte co je Klinická studie? Rozumíte pojmu Webhosting? Vzpomněli byste si co označuje výraz Interpelace?

Klíčová slova: osobnosti, popis, datum úmrtí, Tony Esposito, narození, sport, národnost, kdo je Tony Esposito?, zajímavosti, lexikon, kde se narodil Tony Esposito?, biografie, sport, nežijící, životopis, osobnost

Pojem Tony Esposito je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Linky na jiné informační zdroje

Najít pojem Tony Esposito v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat videa s názvem Tony Esposito na Youtube

Vyhledat výraz Tony Esposito ve Wikipedii

Hledat heslo Tony Esposito ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít Tony Esposito ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Tony Esposito například ve Wikipedii, v Google překladači, v Google obrázcích, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Lingea slovnících.

Náhodná hesla, významy slov, odborné termíny, výrazy, pojmy, osobnosti

Stručná biografie, resp. životopis osoby Tony Esposito

Nyní již víte Kdo byl Tony Esposito? Kdy se narodil Tony Esposito? Kde se narodil Tony Esposito? Kdy zemřel Tony Esposito? Tony Esposito je v sekci Sport

Kategorie sport, plavec, tony Esposito, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Provozovatel neručí za aktuálnost a přesnost informací v textech. Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. Můžete též vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Tony Esposito např. na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete podrobný text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Tony Esposito i v jiné kategorii než je sport.