Kdo je to?
Kdo je Aleš Loprais? Životopis Aleš Loprais, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Aleš Loprais

Kdo je Aleš Loprais? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Aleš Loprais je český profesionální automobilový závodník, účastník závodů Rallye Dakar a synovec známého závodníka Karla Lopraise. Loprais se narodil v Olomouci. Roku 2006 se Aleš zúčastnil poprvé Rallye Dakar, kdy působil jako navigátor svého slavného strýce Karla Lopraise. Ze závodu museli odstoupit kvůli zdravotním problémům strýce. O rok později se Rallye Dakar zúčastnil už jako hlavní řidič. Spolujezdcem mu byl jezdec Petr Gilar. Nakonec skončili na 3. místě (vyhráli ve 13. etapě). Loprais následně zvítězil v závodech Hungarian Baja (2008) a Rallye Hedvábná stezka (2011).
V roce 2012 útočili na prvenství, ale kvůli mikrospánku druhého řidiče jejich vůz havaroval. V dalším ročníku v kategorii kamionů vyhrál devátou etapu, třikrát byl druhý a dvakrát třetí. Kvůli následným problémům s elektroinstalací se zvětšilo časové manko a nakonec dojeli až na 6. místě (2013). Od roku 2009 se Rallye Dakar jezdilo v Jižní Americe. Loprais poprvé dokončil závod až v roce 2013.
Na 6. místě skončil i na Rallye Hedvábná stezka, kdy měl v závěru technické problémy. Závodu Rallye Dakar 2015 se Loprais málem nemohl zúčastnit, jelikož technický komisař nepovolil typ kabiny a nárazníku. Nakonec sehnal náhradní vůz značky Man a závodu se zúčastnil. Roku 2017 se na Rallye Dakar vrátil s podvozkem značky Tatra. Neúspěchem skončil ročník 2018, kdy museli po páté etapě ze závodu odstoupit. Ve stejném roce zvítězil v závodě Morocco Desert Challenge 2018. Poslední ročník v Jižní Americe se jel roku 2019 a Loprais se svou posádkou skončil na pátém místě. Další ročník se jel v Saudské Arábii, kde skončil na 7. místě. Páté místo zopakoval i roku 2021.



Kdo je Aleš Loprais? Životopis Aleš Loprais, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Aleš Loprais

Národnost: česká
Datum narození: 10. 1. 1980
Místo narození: Olomouc, Československo

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Aleš Loprais? s vašimi sledujícími na sociálních sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si na význam slova Dopplerův jev? Víte, co je to OSPOD? Víte co je Sborovna? Rozumíte pojmu Switch?

Klíčová slova: Aleš Loprais, lexikon, kdo je Aleš Loprais?, narození, místo narození, sport, sport, osobnosti, wiki, životopis, život, wikipedie, vysvětlení, osobnost, biografie, kde se narodil Aleš Loprais?

Pojem Aleš Loprais je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další zdroje informací o slovu Aleš Loprais

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Aleš Loprais ve Wikimedia Commons

Vyhledat termín Aleš Loprais ve Wikipedii

Hledat videa s názvem Aleš Loprais na Youtube

Hledat pojem Aleš Loprais ve fulltextu Seznam.cz

Hledat heslo Aleš Loprais v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Aleš Loprais například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Google obrázcích, v metavyhledávači Info.com nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Často hledané pojmy, osobnosti, výrazy, odborné termíny a slova

Stručná biografie, resp. životopis osoby Aleš Loprais

Právě jste zjistili Kdo je to Aleš Loprais? Kdy se narodil Aleš Loprais? Kde se narodil Aleš Loprais? Aleš Loprais patří do kategorie Sport

Kategorie sport, formule, aleš Loprais, ilustrační obrázek

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Na informace uvedené na těchto stránkách neposkytujeme záruku. Texty mohou obsahovat nepřesnosti a chyby za které se předem omlouváme. Nemáme možnost pravidelné aktualizace článků. Zkuste hledat informace osobnost, osobu, člověka Aleš Loprais např. ve známé Wikipedii, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Aleš Loprais i v jiné kategorii než je sport.