Kdo je to?
Kdo je to Předseda vlády? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Předseda vlády? Lidé, politika

Předseda vlády

Co znamená a jaký je význam slova Předseda vlády?

Předseda vlády neboli premiér je představitel nejvyšší výkonné moci ve státě. Stojí v čele vlády a většinou je i předsedou strany, která zvítězila ve volbách. To platí pro země s parlamentním systémem. Předseda vlády může být označován také jako ministerský předseda či premiér. V Německu a Rakousku se používá označení kancléř. Předseda vlády je zodpovědný za její sestavení a výběr ministrů. Pokud některý ministr neplní svou funkci vyhovujícím způsobem, může ho v některých zemích odvolat přímo předseda vlády, nebo jeho odvolání navrhuje hlavě státu, tedy prezidentovi. Ten pak návrhu na odvolání může a nemusí vyhovět. Zástupce ministerského předsedy se nazývá vicepremiér, případně místopředseda vlády. Tato funkce často náleží předsedovi koaliční vládní strany.



Kdo je to Předseda vlády? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Předseda vlády? Lidé, politika

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je to Předseda vlády? s vašimi kamarády na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Znáte pojem DHCP? Víte co je Showroom? Pamatujete si definici pojmu Meniskus? Vzpomněli byste si co označuje výraz Piperin?

Klíčová slova: přesný význam, wikipedie, heslo, přesný výraz, přesný výraz, politika, Předseda vlády, význam slova, informace, význam pojmu, popis, význam, etymologie, wiki, lexikon, synonymum

Pojem Předseda vlády je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Internetové odkazy na vyhledávače

Najít pojem Předseda vlády ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat videa s názvem Předseda vlády na Youtube

Hledat termín Předseda vlády ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledejte bez špehování slovo Předseda vlády ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat heslo Předseda vlády na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Předseda vlády například ve videích na Youtube, v Lingea slovnících, v metavyhledávači Info.com, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Často hledané pojmy, osobnosti, výrazy, odborné termíny a slova

Co znamená Předseda vlády? Definice pojmu, význam a vysvětlení slova

Teďka již bezesporu víte Kdo je to Předseda vlády? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Předseda vlády? Definice pojmu Předseda vlády je v sekci Politika

Kategorie politika, poslanec, předseda vlády, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Navzdory veškeré pečlivosti neručíme za úplnost a správnost zveřejněného obsahu. Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. Pokuste se také najít informace výraz, definici, slovo, termín kupříkladu v populární Wikipedii, kde naleznete delší popis. Berte prosím v potaz, že jednotlivá slova mohou mít víc definic v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste najít odborný termín i v jiné sekci než v politika.

Znáte pojmy jako Bios, Bit nebo Firewall? Jestliže ne, a přitom byste je chtěli znát, mrkněte sem.