Kdo je to?
Kdo je to Zemanovec? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Zemanovec? Lidé, politika

Zemanovec

Co znamená a jaký je význam slova Zemanovec?

Zemanovec je příznivec politiky bývalého českého premiéra a prezidenta Miloše Zemana.
Miloš Zeman byl český politik, jeden z nejvýraznějších politických představitelů České republiky po roce 1989. Stal se vůdčím politikem levicové části spektra, jeho kariéra byla spojena s ČSSD, jejímž se stal v roce 1992 předsedou. V roce 1998 se stal premiérem České republiky. Šlo o poměrně kontroverzní záležitost, neboť tuto funkci zastával jako předseda menšinové vlády na základě tzv. opoziční smlouvy s ODS. V roce 2003 se Zeman ucházel o pozici hlavy státu, nicméně ve volbě nebyl zvolen. Podařilo se mu to až v první přímé volbě prezidenta republiky v roce 2013 a v dalších volbách mandát obhájil. Jeho prezidentské angažmá poznamenala řada skandálů a také zhoršující se zdravotní stav. K jeho silně levicovým názorům se v pozdějším období přidala inklinace k autoritářským režimům a protiliberální postoje.
Za zemanovce se označuje člověk, který byl voličem či podporovatelem Miloše Zemana, jeho názorů a politiky.
V roce 2009 vznikla politická strana Strana práv občanů ZEMANOVCI, která navazovala na politiku Miloše Zemana. I její členově a příznivci se tedy (již podle názvu) označovali za zemanovce. Strana zanikla v roce 2022.



Kdo je to Zemanovec? Vysvětlení, význam, co znamená slovo, termín, pojem Zemanovec? Lidé, politika

Sdílejte text pojmu Zemanovec s vašimi kamarády, známými a přáteli na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Víte co je Proforma faktura? Pamatujete si definici pojmu Circa? Rozumíte pojmu Zadní rýma? Vzpomněli byste si co znamená slovo Blue Lagoon?

Klíčová slova: politika, definice, vysvětlení, formulace, informace, synonymum, význam slova, přesný význam, přesný výraz, wiki, termín, popis, heslo, odborný výraz, původ slova, co znamená

Pojem Zemanovec je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Pro další informace o termínu Zemanovec zkuste tyto odkazy

Zkusit najít termín Zemanovec ve Wikislovníku

Vyhledat pojem Zemanovec ve vyhledávači Qwant

Najít heslo Zemanovec na Google.cz

Vyhledat pojem Zemanovec ve vyhledávači Yahoo

Najít heslo Zemanovec na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Zemanovec například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v evropském vyhledávači Qwant, v Microsoft Bing nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Doporučené odborné pojmy, osobnosti, termíny, výrazy a hesla

Vysvětlení významu slova Zemanovec, definice, vysvětlení pojmu

Na této webové stránce jste se dozvěděli Kdo je to Zemanovec? Vysvětlení, co znamená výraz, resp. slovo Zemanovec? Definice pojmu Zemanovec se nachází v kategorii Politika

Kategorie politika, sekretářka, zemanovec, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za to, že informace uvedené na portálu, nebo na stránkách na které portál odkazuje, jsou správné, úplné a aktuální. Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. Zkuste hledat informace pojem, slovo, termín, výraznapř. v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete podrobný text. Jednotlivá slova, termíny, hesla můžou mít víc definic podle různých oborů. Zkuste proto hledat termín Zemanovec hledat i v jiných kategoriích (než politika).