Kdo je to?
Kdo je Pavel Bure? Životopis Pavel Bure, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Pavel Bure

Kdo je Pavel Bure? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Bývalý ruský profesionální hokejista Pavel Vladimírovič Bure měl pro svoji neuvěřitelnou rychlost přezdívku „ruská raketa.“ Jeho jméno figurovalo v mnoha zámořských týmech. Za Vancouver Canucks odehrál v NHL celkem dvanáct sezón, kam naskočil coby dvacetiletý v roce 1991. Jeho kariéra ovšem začala v tehdejším Sovětském svazu. Za tým Centrální rudé armády honil puk tři sezóny. Za Sovětský svaz a později Rusko, soutěžil Bure dál, a to na mezinárodní úrovni. Na třech mistrovství světa juniorů získal dvě stříbrné a jednu zlatou medaili. Podílel se také na další zlaté a stříbrné medaili v letech 1990 a 1991.
Po odchodu do hokejového důchodu (2005), byl Bure jmenován generálním manažerem ruského národního týmu. V roce 2017 se mu dostalo pocty v podobě jmenování jedním ze sta nejlepších hráčů NHL v historii.
Jeho profesionální hokejová kariéra začala v 16 letech za CSKA Moskva, kdy byl pozván k hostování v tzv. seniorském klubu. Ačkoliv nikdo nevěřil, že se Bure pro svoje mládí, a hlavně nezkušenost zhostí této role se ctí, pro svou rychlost a zápal pro hru si vysloužil minimální čas za chybějící pravidelné hráče. Jeho debut započal v září 1987. Za seniorský tým odehrál celkem pět zápasů a hned v prvním vstřelil svůj první a jediný gól. Na plný úvazek byl do týmu přijat pro sezónu 1988/89. Za tu dobu dokázal vsítit 17 gólů, čímž se zasloužil o rekord mezi nováčky. Ten nebyl překonán dlouhých 18 let.
Pavel Bure se narodil 1971 v Moskvě, v tehdejším Sovětském svazu. Po svém otci Vladimírovi zřejmě podědil sportovní talent. Vladimír Bure, známá plavecká legenda doufal, že se jeho syn vrhne na profesionální plaveckou dráhu. Mladý Bure se ovšem zhlédl v bruslích a puku. Už v šesti letech odehrál svůj první zápas v hokejové škole. O pět let později, kdy bylo Buremu 11 let, byl jmenován nejlepším útočníkem ve své lize. O rok později se jeho matka Taťána rozešla s jeho otcem a on zůstal s ní. Ve 14 letech nastoupil do juniorského týmu Ústřední rudé armády. Po dosažení svých dvaceti let se přestěhoval ke svému otci a bratru Valerimu do Severní Ameriky, kde se začala psát další kapitola jeho hráčské kariéry v NHL v týmu Vancouver Canucks.



Kdo je Pavel Bure? Životopis Pavel Bure, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Pavel Bure

Národnost: ruská
Datum narození: 31. března 1971
Místo narození: Moskva

Sdílejte tuto stránku s osobností Pavel Bure s kolegy na sociálních sítích jako je Facebook, Pinterest, Síť X nebo Reddit. Stačí kliknout na tlačítko Sdílet.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Pamatujete si definici pojmu Galaxie? Znáte definici termínu Páčidlo? Znáte termín Kondenzátor? Pamatujete si definici pojmu Státní dluh?

Klíčová slova: wiki, zajímavosti, wikipedie, lexikon, vysvětlení, život, sport, informace, sport, Pavel Bure, narození, osobnosti, popis, biografie, životopis, místo narození

Pojem Pavel Bure je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Linky na další online zdroje

Hledat výraz Pavel Bure ve Wikipedii

Hledejte bez špehování slovo Pavel Bure ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat pojem Pavel Bure ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít Pavel Bure ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Pavel Bure ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Pavel Bure například ve ruském vyhledávači Yandex, v projektu slovnik.cz, ve fulltextu Google.cz, v metavyhledávači Info.com nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Biografie, životopis, kdo je to Pavel Bure?

Z předchozího textu jste se dozvěděli Kdo je to Pavel Bure? Kdy se narodil Pavel Bure? Kde se narodil Pavel Bure? Pavel Bure patří do sekce Sport

Kategorie sport, hokejistka, pavel Bure, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro server Superia.cz. Texty mohou obsahovat chyby nebo překlepy, za které se předem omlouváme. Některé informace již mohou být zastaralé nebo neaktuální. Pokuste se též vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Pavel Bure například v populární Wikipedii, kde naleznete o něco delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Pavel Bure i v jiné kategorii než je sport.