Kdo je to?
Kdo je Aleš Valenta? Životopis Aleš Valenta, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Aleš Valenta

Kdo je Aleš Valenta? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Aleš Valenta je český bývalý sportovec, závodník v akrobatickém lyžování, moderátor a zlatý medailista ze Zimních Olympijských her v Salt Lake City 2002. Valenta se narodil v Šumperku a od mládí se začal věnovat zimním sportům. Ve Světovém poháru debutoval ve 20 letech roku 1993. O pět let později se poprvé zúčastnil Zimních Olympijských her v japonském Naganu, kde se umístil na 4. místě (1998). Ve stejném roce skončil ve Světovém poháru na 5. místě.
Největší úspěch zaznamenal Valenta na ZOH v Salt Lake City v USA, kde zvítězil v akrobatickém lyžování a získal zlatou medaili. Jako první člověk v historii předvedl trojité salto s pěti vruty. Ve stejném roce skončil na 3. místě ve Světovém poháru a vyhrál českou anketu Sportovec roku 2002. Taktéž založil sportovní areál Acrobat Park ve Štítech v Olomouckém kraji, kde trénují akrobatičtí lyžaři, snowboardisti a další sportovci.
Objevil se také na třetích ZOH v řadě v italském Turíně, kde se nakonec umístil na 21. místě (2006). V následujícím roce ukončil kariéru ze zdravotních důvodů (2007).
Roku 2008 moderoval galavečer Sportovec roku.
V televizi Valenta moderoval pořady Auto Moto Revue a Lvíčata na České televizi. Stejně tak moderoval vlastní talk show s názvem Sportbar na rádiu Frekvence 1.
Objevil se také v jedné epizodě českého seriálu Vyprávěj.



Kdo je Aleš Valenta? Životopis Aleš Valenta, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Aleš Valenta

Národnost: česká
Datum narození: 6. 2. 1973
Místo narození: Šumperk, Československo

Líbí se stručný životopis s osobou Aleš Valenta? Pak se podělte s rodinou a kamarády na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Znáte definici termínu Metr? Vzpomněli byste si co označuje výraz Freediving? Vzpomněli byste si co označuje výraz URL adresa? Znáte termín Dyskalkulie?

Klíčová slova: kdy se narodil Aleš Valenta?, wiki, osobnosti, lexikon, Aleš Valenta, kdo je Aleš Valenta?, biografie, životopis, osobnost, sport, zajímavosti, popis, vysvětlení, informace, místo narození, narození

Pojem Aleš Valenta je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další zdroje informací o slovu Aleš Valenta

Najít heslo Aleš Valenta na Google.cz

Najít pojem Aleš Valenta ve vyhledávači Yahoo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Aleš Valenta ve Wikimedia Commons

Hledat výraz Aleš Valenta ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít frázi Aleš Valenta ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Aleš Valenta například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v projektu slovnik.cz, ve Wikislovníku, v metavyhledávači Info.com nebo v Lingea slovnících.

Jaké osobnosti, pojmy, odborné termíny a hesla lidé hledají?

Stručná biografie, resp. životopis osoby Aleš Valenta

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Aleš Valenta? Kdy se narodil Aleš Valenta? Kde se narodil Aleš Valenta? Aleš Valenta je v kategorii Sport

Kategorie sport, horolezkyně, aleš Valenta, ilustrační obrázek

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za aktuálnost a úplnost informací. V textech mohou být věcné a technické nepřesnosti a gramatické či typografické chyby. Nemáme možnost pravidelné aktualizace článků. Můžete se pokusit také najít informace osobnost, osobu, člověka Aleš Valenta dejme tomu např. v projektu Wikipedia, kde naleznete podrobnější popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Aleš Valenta i v jiné kategorii než je sport.