Kdo je to?
Kdo je Andy Murray? Životopis Andy Murray, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Andy Murray

Kdo je Andy Murray? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Andy Murray, celým jménem Sir Andrew Barron Murray, je profesionální tenista, který se narodil ve skotském Glasgow. Již od mala měl Andy velký talent a očekávaly se od něj velké věci v tenise. Jeho dětství bylo pošramoceno událostí z jeho základní školy, kde ozbrojený muž zastřelil celkem 17 lidí. Andy byl během útoku schovaný ve třídě, a tak útok přežil. Jeho matka, profesionální koučka tenisu, poslala syna do Španělska, aby prohloubil své zkušenosti s tenisem a naučil se hrát také na antuce. Již v 17 letech v roce 2004 Andy Murray vyhrál svůj první titul v juniorské U.S. Open. O tři roky později se objevil v top 10 nejlepších tenistů světa. Po dvou prohraných Grand Slamových finále (2008, 2012), Murray najal jako nového trenéra českou bývalou tenisovou hvězdu - Ivana Lendla. Rok na to opravdu svůj první Grand Slamový titul získal. V roce 2012 se mu podařilo zvítězit na Olympijských hrách v Londýně a získat zlatou medaili. Porazil Rogera Federera, se kterým o měsíc dříve na stejném kurtu prohrál finále Wimbledonu. Wimbledon vyhrál Murray 2x, a to v roce 2013 a 2016. V roce 2016 také získal na Olympijských hrách v Rio de Janeiro druhou zlatou medaili. Od roku 2017 měl potíže s kyčlí a musel 2x na operaci. V témže roce byl pasován na rytíře.



Kdo je Andy Murray? Životopis Andy Murray, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Andy Murray

Národnost: skotská
Datum narození: 15. 3. 1987
Místo narození: Glasgow, Skotsko

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Andy Murray? s kolegy, přáteli a partnery na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si co znamená slovo Melancholie? Rozumíte pojmu Manometr? Víte, co je to Screenshot? Znáte pojem Amonium?

Klíčová slova: wikipedie, datum narození, biografie, narození, kdy se narodil Andy Murray?, životopis, kdo je Andy Murray?, osobnosti, wiki, Andy Murray, Andy Murray, národnost, zajímavosti, osobnost, život, místo narození

Pojem Andy Murray je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Hledejte bez špehování slovo Andy Murray ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít heslo Andy Murray ve vyhledávači Qwant

Hledat videa s názvem Andy Murray na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Andy Murray ve Wikimedia Commons

Najít heslo Andy Murray ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Andy Murray například ve fulltextu Yahoo.com, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve Wikipedii, ve fulltextu Google.cz nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodných výběr osobností, odborných termínů, pojmů a hesel

Biografie, životopis, kdo je to Andy Murray?

Teď už znáte odpověď na otázku Kdo je to Andy Murray? Kdy se narodil Andy Murray? Kde se narodil Andy Murray? Andy Murray je v sekci Sport

Kategorie sport, kanoista, andy Murray, ilustrační obrázek

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za aktuálnost a přesnost informací v textech. Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. Doporučujeme taktéž hledat informace osobnost, osobu, člověka Andy Murray řekněme třeba ve známé Wikipedii, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Andy Murray i v jiné kategorii než je sport.