Kdo je to?
Kdo je Caroline Wozniacki? Životopis Caroline Wozniacki, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Caroline Wozniacki

Kdo je Caroline Wozniacki? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Caroline Wozniacki je dánská profesionální tenistka a vítězka Australian Open 2018. Wozniacki se narodila v červenci 1990 v dánském městě Odense do rodiny polských sportovců. Její otec Piotr hrál profesionálně fotbal. Když měla Caroline čtrnáct let, začal ji trénovat. Matka Anna reprezentovala Polsko ve volejbale. Její starší bratr Patrick hrál profesionálně fotbal.
S tenisem začala Wozniacki v útlém věku. S profesionálním tenisem začala v patnácti letech roku 2005. V následujícím roce se stala vítězkou na juniorském Wimbledonu 2006. V roce 2009 prohrála ve finále US Open.
Po skvělých výkonech se v roce 2010 stala nejlepší tenistkou ve dvouhře. První příčku si udržela i po sezóně 2011. Na Olympijských Hrách v Londýně 2012 vypadla ve čtvrtfinále.
Roku 2014 se dostala podruhé do finále US Open, kde nestačila na Američanku Serenu Williamsovou. Na Letních Olympijských Hrách v Riu de Janeiru 2016 byla při ceremoniálu vlajkonošem své země.
Největší úspěchy Wozniacki zaznamenala v roce 2017 a 2018. Nejprve porazila ve finále Venus Williamsovou na Turnaji mistryň 2017 a na Australian Open 2018 porazila ve finále tehdejší světovou jedničku Simonu Halepovou.
Doposud Wozniacki vyhrála na okruhu WTA Tour 32 turnajů, z toho 30 ve dvouhře a 2 ve čtyřhře. Na okruhu ITF vyhrála 4 tituly ve dvouhře.
Wozniacki od roku 2011 do roku 2014 byla ve vztahu s golfistou Rorym McIlroyem, se kterým se dokonce zasnoubili. Nakonec se pár rozešel. Později se stal jejím partnerem basketbalista NBA David Lee. Roku 2017 se pár zasnoubil a v červnu 2019 proběhla svatba v italském Toskánsku. Jako družičku si Wozniacki vybrala tenistku Serenu Williamsovou.
Kvůli těhotenství a revmatoidní artritidě musela v roce 2019 přerušit kariéru. Manželům se roku 2021 narodila první dcera Olivia. O rok později se narodil prvorozený syn James.
Na kurty se Caroline vrátila v srpnu 2023.
Mimo tenis se Wozniacki angažuje v různých charitativních aktivitách. V letech 2010-2013 spolupracovala s leteckou společností Turkish Airlines.



Kdo je Caroline Wozniacki? Životopis Caroline Wozniacki, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní informace o osobě Caroline Wozniacki

Národnost: dánská
Datum narození: 11. 7. 1990
Místo narození: Odense, Dánsko

Líbí se stručný životopis s osobou Caroline Wozniacki? Pak se podělte s partnery, kolegy a kamarády na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Pamatujete si definici pojmu Grant? Vzpomenete si na definici slova Vylučovací žaloba? Znáte termín Krupeto? Vzpomněli byste si na význam slova Firmware?

Klíčová slova: informace, životopis, kde se narodila Caroline Wozniacki?, zajímavosti, osobnost, osobnosti, lexikon, život, národnost, wiki, narození, kdy se narodila Caroline Wozniacki?, Caroline Wozniacki, sport, Caroline Wozniacki, vysvětlení

Pojem Caroline Wozniacki je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Najít heslo Caroline Wozniacki ve vyhledávači Yandex

Najít slovo Caroline Wozniacki ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít Caroline Wozniacki ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat slovo Caroline Wozniacki ve Wikipedii

Hledat výraz Caroline Wozniacki ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Caroline Wozniacki například v Microsoft Bing, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Google obrázcích, v evropském vyhledávači Qwant nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Náhodných výběr osobností, odborných pojmů, termínů a slov

Životopis, kdo je Caroline Wozniacki? Stručná biografie

Nyní už nejspíš víte Kdo je to Caroline Wozniacki? Kdy se narodila Caroline Wozniacki? Kde se narodila Caroline Wozniacki? Caroline Wozniacki patří do sekce Sport

Kategorie sport, házenkářka, caroline Wozniacki, ilustrační obrázek

Sepsáno redaktory Superia.cz. Naše stránky mají pouze informativní charakter, neručíme za tiskové chyby. Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Doporučujeme taktéž hledat informace osobnost, osobu, člověka Caroline Wozniacki dejme tomu třeba v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Caroline Wozniacki i v jiné kategorii než je sport.