Kdo je to?
Kdo je Hana Moučková? Životopis Hana Moučková, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hana Moučková

Kdo je Hana Moučková? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Hana Moučková je starostka České obce sokolské, členka výkonného výboru Českého olympijského výboru a dalších sportovních organizací.
Hana se narodila 21. srpna 1961 v malé vesničce pod Řípem, kde i vyrůstala a chodila do školy. Jako vysokou školu vystudovala VŠE a má inženýrský titul. Od té doby žije v Praze, konkrétně ve čtvrti Karlín. Sokolkou je od mládí, dostala se k této organizaci přes dědečka, který byl v Sokole náčelníkem. Pro Českou obec sokolskou začala pracovat od roku 1993, a to nejprve v oblasti investiční výstavby, potom jako vedoucí majetko-správního oddělení. Členkou předsednictva se stala roku 2004. V únoru 2011 byla po rezignaci starosty Jaroslava Bernarda (v souvislosti s pádem společnosti Sazka) zvolena starostkou, a to jako první žena v historii Sokola vůbec. Od té doby byla zvolena starostkou ještě třikrát. Jejími hlavními myšlenkami je, že Sokol je jako rodina a je tu pro všechny a že sport přináší skvělé zážitky, emoce a přátelství na celý život. Kromě starostky České obce sokolské je také členkou výkonného výboru ČOV, předsedkyní Komise sportu pro ČOV a členkou Národní rady pro sport v rámci Národní sportovní agentury.
Za svou práci byla oceněna Medailí za zásluhy 1. stupně. Ve volném čase sportuje, provozuje turistiku, jezdí na kolečkových bruslích a věnuje se sportovní střelbě.



Kdo je Hana Moučková? Životopis Hana Moučková, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Hana Moučková

Národnost: česká
Datum narození: 21. 8. 1961

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Hana Moučková sdílet s vašimi sledujícími na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Víte, co je to Úrok? Pamatujete si definici pojmu Kuba? Vzpomněli byste si na význam slova Hřích? Vzpomněli byste si co znamená slovo Hospitalizace?

Klíčová slova: životopis, vysvětlení, kdo je Hana Moučková?, Hana Moučková, sport, osobnost, kdy se narodila Hana Moučková?, Hana Moučková, popis, národnost, sport, lexikon, informace, wiki, zajímavosti, wikipedie

Pojem Hana Moučková je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další zdroje informací o slovu Hana Moučková

Vyhledat slovo Hana Moučková na Google.cz

Vyhledat pojem Hana Moučková ve vyhledávači Qwant

Vyhledat pojem Hana Moučková ve vyhledávači Yahoo

Najít slovo Hana Moučková v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Vyhledat termín Hana Moučková ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Hana Moučková například ve vyhledávači Seznam.cz, v Google překladači, ve Wikipedii, ve ruském vyhledávači Yandex nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodných výběr osobností, hesel, pojmů a odborných termínů

Stručná biografie, resp. životopis osoby Hana Moučková

Teďka již bezesporu víte Kdo je to Hana Moučková? Kdy se narodila Hana Moučková? Hana Moučková patří do kategorie Sport

Kategorie sport, plavkyně , hana Moučková, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Snažili jsme se kontrolovat a ověřovat texty a informace. Přesto se mohlo stát, že je zde nepřesný údaj nebo chyba. Nemáme možnost pravidelné aktualizace článků. Doporučujeme zkusit nalézt informace osobnost, osobu, člověka Hana Moučková řekněme v projektu Wikipedie, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Hana Moučková i v jiné kategorii než je sport.