Kdo je to?
Kdo je Elina Svitolinová? Životopis Elina Svitolinová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Elina Svitolinová

Kdo je Elina Svitolinová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Elina Svitolinová je ukrajinská profesionální tenistka, vítězka juniorské French Open 2010 a bronzová medailistka z Letních olympijských her 2020 ve dvouhře. Svitolinová se narodila v září 1994 v přístavním ukrajinském městě Oděsa do rodiny sportovců. Její otec byl profesionálním zápasníkem a matka veslařkou.
Svitolinová začala s tenisem již v pěti letech. Prvního turnaje na okruhu ITF se poprvé zúčastnila v Charkově v roce 2008. Mezi profesionály se objevila teprve v šestnácti letech v roce 2010. Ještě předtím zvítězila na juniorském French Open 2010, když ve finále porazila Tunisanku Ons Džabúrovou. Ve stejném roce vyhrála také svůj první titul ve čtyřhře. První titul mezi seniory vyhrála roku 2011 na turnaji v Istanbulu.
Ve finále turnaje v Dubaji 2017 porazila Caroline Wozniacki. Díky výhře se posunula z 13. na 10. místo a jako první Ukrajinka v historii se dostala do první desítky nejlepších tenistek světa. O rok později v Singapuru na WTA Finals zvítězila a stala se vůbec první ukrajinskou vítězkou Turnaje mistryň.
Svitolinová reprezentovala Ukrajinu na Letních Olympijských hrách v Rio de Janeiro 2016 a v roce 2021 na LOH v Tokiu, kde po výhře nad tenistkou z Kazachstánu Jelenou Rybakinovou vyhrála bronzovou medaili.
V roce 2019 začala randit s francouzským tenistou Gaëlem Monfilsem. Po dvou letech se na chvíli rozešli, ale v dubnu 2021 se pár zasnoubil. Svatba proběhla o tři měsíce později ve Švýcarsku. Na jaře 2022 Svitolinová přerušila kariéru kvůli těhotenství. Na podzim 2022 se tenistům narodila dcera Skaï.
Po návratu na kurty Svitolinová vyhrála svůj sedmnáctý titul v kariéře na turnaji Credit One Charleston Open. V létě 2023 se zúčastnila Wimbledonu, kde v semifinále nestačila na budoucí vítězku – českou tenistku Markétu Vondroušovou.
Část peněz z vyhraných turnajů posílá jako pomoc do své rodné země nebo se zapojuje do různých charitativních aktivit.
Kromě tenisu se ve volných chvílích věnuje boxu.



Kdo je Elina Svitolinová? Životopis Elina Svitolinová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní informace o osobě Elina Svitolinová

Národnost: ukrajinská
Datum narození: 12. 9. 1994
Místo narození: Oděsa, Ukrajina

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Elina Svitolinová? s rodinou a kamarády na sociálních sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Znáte termín Musaka? Víte, co je to Ochechule? Vzpomenete si na definici slova Hydroxid sodný? Rozumíte pojmu Dluhopis?

Klíčová slova: wiki, život, sport, místo narození, kdy se narodila Elina Svitolinová?, kdo je Elina Svitolinová?, sport, popis, datum narození, osobnost, Elina Svitolinová, osobnosti, narození, zajímavosti, Elina Svitolinová, wikipedie

Pojem Elina Svitolinová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte pojem Elina Svitolinová v následujících vyhledávačích

Hledat výraz Elina Svitolinová ve Wikipedii

Hledat videa s názvem Elina Svitolinová na Youtube

Najít výraz Elina Svitolinová ve Wikislovníku

Vyhledat heslo Elina Svitolinová v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat heslo Elina Svitolinová na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Elina Svitolinová například v metavyhledávači Info.com, v Google překladači, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v Lingea slovnících.

Další osobnosti, lidé, pojmy, významy slov, hesla, výrazy

Stručná biografie, resp. životopis osoby Elina Svitolinová

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Elina Svitolinová? Kdy se narodila Elina Svitolinová? Kde se narodila Elina Svitolinová? Elina Svitolinová je v kategorii Sport

Kategorie sport, běžkyně, elina Svitolinová, ilustrační obrázek

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Uvedené informace jsou bez záruky. Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Doporučujeme taktéž hledat informace osobnost, osobu, člověka Elina Svitolinová řekněme ve známé Wikipedii, kde naleznete podrobně vysvětlený popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Elina Svitolinová i v jiné kategorii než je sport.